Filtrování dat v datagridview – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Filtrování dat v datagridview – Visual Basic – Fórum – Programujte.comFiltrování dat v datagridview – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jstorm0
Duch
28. 10. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, potřeboval bych poradit s jednou databázovou aplikací, na které pracuji.

A problém je následující. Mám 2 DataGridView, a potřeboval bych filtrovat data v tom druhém, podle toho prvního. Např. v prvním DGV mám seznam tříd, a po kliknutí na třídu bych chtěl v druhém DGV zobrazit žáky, kteří chodí pouze do třídy, kterou jsem vybral.

Napadlo mě, že v události prvního DGV "cell click" se provede LINQ dotaz (např.: SELECT * FROM [zaci] WHERE [idzak] IN [vazebnatabulka] =...). Ale nevím, jak získat po kliknutí na třídu v DGV id této třídy, a následně ho použít v dotazu.

Nevěděli byste někdo, jak tento problém vyřešit? 

Děkuji za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.170.–
Reklama
Reklama
jstorm0
Duch
1. 11. 2012   #2
-
0
-

Nakonec jsem přišel na řešení pomocí DataRelation:

'ds je dataset, který už mám v projektu
Dim tridy As DataTable = ds.Tables("Tridy")
Dim zaci As DataTable = _Marks_DataSet.Tables("Zaci")


_Marks_DataSet.Relations.Add("relation1",tridy.Columns("IdTrida"), zaci.Columns("IdTrida"))

dgvTridy.DataSource = _Marks_DataSet
dgvTridy.DataMember = "tridy"
dgvZaci.DataSource = _Marks_DataSet
dgvZaci.DataMember = "tridy.relation1"
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.170.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

C# - Filtrování dat — založil Malag

Filtrování dat z mysql — založil Pepa Šrámek

Vkladanie dat do Datagridview — založil Misiak

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý