Obrazce – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Obrazce – C / C++ – Fórum – Programujte.comObrazce – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Hanmir10
Newbie
28. 10. 2012   #1
-
0
-

Prosím vás ,

Potřebuji strašně moc od vás pomoct , abych to zkrátil ,programování se věnuji 1,5 měsíce a mám v sobě z c++ jen základy,a zítra nebo pozítří mám psát zápočtový test.Jeho zadání zní :Vaším úkolem je naprogramovat vykreslení zadaného obrazce,obrazec je vždy vepsán do čtverce NxN ,kde 1 <=  N <= 50 , Parametr N udává velikost zadaného obrazce.

Tak a teď mám danou hlavičku zdrojáku ,do které nesmím nějak zasahovat! 

#include <stdio.h>

const int N = 8;
char Mrizka[N][N];

void SmazMrizku()
{
for(int i=0;i<N;i++)
  for(int j=0;j<N;j++)
   Mrizka[i][j] = ' ';
}

void Hvezda(const int Radek, const int Sloupec)
{
if(0 <= Radek && Radek < N && 0 <= Sloupec && Sloupec < N)
  Mrizka[Radek][Sloupec] = '*';
else
  printf("Souradnice mimo meze!\n");
}

void VytiskniMrizku()
{
for(int i=0;i<N;i++)
{
  for(int j=0;j<N;j++)
   printf("%c",Mrizka[i][j]);
  printf("\n");
}
printf("\n");
}

void main()
{
SmazMrizku();
/////////////////////////////////////

ZDE MUSÍM DOPLNIT ZBYTEK!!!!!!!!!!

//////////////////////////////////
VytiskniMrizku();
}

Jak program funhuje jsem pochopil akorát prostě nevím jak to mám napsat aby se mi hvězdičky zobrazily do daných obrazců ,vím určitě že musím použít IF ELSE IF a 2x FOR aspoň mě to napadlo ale prostě nevím jak to napsat.

Obrazce ,které mají vyjít přikládam v obrázku.

Mohl by mi někdo prosím napsat kód jak by to mělo vypadat ??? :) moc prosím potřebuji to z toho kódu pochopit nemám se to totiž nějak čas naučit děkuji :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.234.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
28. 10. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

Pre kazdy obrazec sa oplati pouzit iny algoritmus, tu mas 4 nech mas z coho vychadzat:

for(int i=0;i<N;i++)
  for(int j=0;j<N;j++){
    if(i == j)Mrizka[i][j] = '*';	//uhlopriecka 1
    if(i == N-j-1)Mrizka[i][j] = '*'; //uhlopriecka 2
    if(i == 0 || j == 0 || i == N-1 || j == N-1)Mrizka[i][j] = '*';   //ram
  }
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Hanmir10
Newbie
28. 10. 2012   #3
-
0
-

Strašně moc si mi pomohl díky tomu jsem pochopil a dokázal udělat během 10 - ti minut další 3 obrazce moc díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.234.–
28. 10. 2012   #4
-
+1
-
Zajímavé

Zdravím ->Hanmir1 mohl bys mi trošku přiblížit jak se budou měnit ty obrazce nejspíiš jsme na stejné škole a chápu které řádky se májí měnit nebo tak ale nevím co přesně změnit nebo připsat  díky 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.138.–
Hanmir10
Newbie
28. 10. 2012   #5
-
0
-

Zkoušej měnit hodnoty u i a j u N-1 a kompiluj a pote spouště a zkoušej já to ták dělám a už jich mám 10.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.234.–
28. 10. 2012   #6
-
0
-

Prosím Vás jak se zbavím řádku "pokračujte stisknutím libovolné klávesy..." pod obrazcem?

mám dojem že by to mělo byt funkci char ale nevím jak použít díky za radu 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.138.–
28. 10. 2012   #7
-
0
-

jo už sem na to přišel už jich taky pár mam prvních 9 to je jednoduché ale jak tam napsat když je třeba každý druhý vypsaný třeba č.12 nebo i ten "had" 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.138.–
Hanmir10
Newbie
28. 10. 2012   #8
-
0
-

Přesně jak se teď dívám tadeáši tak jsem se seknul u stejného problému stím hadem dej mi Facebook na tebe přidám si tě a prodiskutujeme to jestli na něco nepříjdeme

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.234.–
28. 10. 2012   #9
-
0
-

Dobře muže byt Tadeáš Driják 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.138.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 69 hostů

Podobná vlákna

Obrazce v konzoli — založil Lukas

Vykreslení obrazce — založil Bobacz

Obrazce do dvourozměrného pole — založil Zelenáč

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý