Problém v komunikaci TXRX <-> bluetooth. – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém v komunikaci TXRX <-> bluetooth. – Java – Fórum – Programujte.comProblém v komunikaci TXRX <-> bluetooth. – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
domino0
Duch
28. 10. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den.
Napsal jsem si knihovnu pro komunikaci se sériovým portem prostřednictvím TXRX knihovny.

Pokud si vytvořím na svém winXP virtuální porty com1 a com2 a propojím je virtuálním nulovým modemem com0com, tak vše funguje jak má.

Pokud mám připojený bluetooth adaptér v USB, tak metoda CommPortIdentifier.getPortIdentifier("COM1") trvá velmi dlouho. Údajně je to problém právě při připojeném bluetooth (ověřeno prakticky).

Pokud mi hardware posílá data přes bluetooth a já je chci číst v Javě, tak Java vyhodí vyjímku:

Exception in thread "main" java.lang.UnsatisfiedLinkError: gnu.io.CommPortIdentifier.native_psmisc_report_owner(Ljava/lang/String;)Ljava/lang/String;
        at gnu.io.CommPortIdentifier.native_psmisc_report_owner(Native Method)
        at gnu.io.CommPortIdentifier.open(CommPortIdentifier.java:471)
        at com_port.COM_DOM.init_in_out_serial_stream(COM_DOM.java:190)
        at com_port.COM_DOM.connect(COM_DOM.java:147)
        at com_port.COM_port.main(COM_port.java:32)

V C# vše funguje.
Setkal se někdo s podobným problémem.
Na netu jsem řešení nenašel.

Projekt si můžete stáhnout tady.

Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.213.–
Reklama
Reklama
Řešení
domino0
Duch
29. 10. 2012   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Tak jsem to vyřešil.

Kdo se nad tímto zamýšlel, neuvěří.

Knihovna TXRX nepřijímala port s číslem 68 (pravděpodobně nebude přijímat žádné dvouciferné hodnoty, ale ověřené to nemám).

Nastavil jsem bluetooth na port 1 a najednou vše fungovalo bez problému.

Ještě jedna maličkost. TXRX rozumí názvu portu pouze velkými písmeny ("COM1"). Psal jsem malá a také to nefungovalo.

Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.213.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

Podobná vlákna

Bluetooth v C++ — založil luigiozo

C# a bluetooth — založil dethearth

Bluetooth a Java — založil luigiozo

BlueTooth - COM PORT — založil durmitor

Bluetooth komunikace — založil rybar73

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý