Nejde nadekladovat proměnná – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nejde nadekladovat proměnná – .NET – Fórum – Programujte.comNejde nadekladovat proměnná – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
vojta
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
30. 10. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

v jazyku C# programuji krátce a chci se jen zeptat na jeden problém ohledně deklarování proměnné:

using System;

namespace SampleNamespace
{
    public class SampleClass
    {
        public static void Main()
        {
            string mujret = Console.ReadLine();
            for(int i = 0; i < retezec.Length; i++)
            {               
            	string mujret = mujret + int.Parse(mujret.Substring(i, 1));
            }
            Console.WriteLine(retezec2);
            Console.ReadLine();    
        } 
    }
}

Jde mi o to, aby kód vypsal ciferný součet. Zatím to hází chybu:

A local variable named `mujret' cannot be declared in this scope because it would give a different meaning to `mujret', which is already used in a `parent or current' scope to denote something else

Jen pro informaci - "mujret" jako mujretezec.

Dík za všechny odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.12.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
30. 10. 2012   #2
-
0
-

   

            string mujret = Console.ReadLine();
            for(int i = 0; i < retezec.Length; i++)
            {               
            	string mujret = mujret + int.Parse(mujret.Substring(i, 1));
            }

mas to tam deklarovany 2x ... pokud to jeste stale nevidis.. hlasi ti to, ze tim uvnitr foru vesmes zlikvidujes viditelnost toho pred for

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
vojta
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
30. 10. 2012   #3
-
0
-

Aháá :DD

Dekuji moc, aspoň vím zas víc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.12.–
Jiří Žižka
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
31. 10. 2012   #4
-
0
-

#1 vojta

Myslím že nemůžeš sčítat string s integerem, jinak ti to hodí chybu. A hlavně ty nemůžeš 2x declarovat stejnou proměnou "mujret"

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.11.240.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 72 hostů

Podobná vlákna

Proměnná — založil Kyu

Proměnná typu — založil Ondra

Proměnná v souboru — založil ONDRA

Proměnná v dotazu — založil avantasius

On click a proměnná — založil Jarda

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý