Problém s kódováním databáze – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s kódováním databáze – MySQL – Fórum – Programujte.comProblém s kódováním databáze – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Jirka
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
2. 11. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, mám problém s kódováním na webu a už si s tím opravdu nevím rady :( Pročetl a vyzkoušel sem toho spoustu, ale nic nevyřešilo můj problém... Takže mám web který je napojen na databázi a většina textů z databáze se mi špatně vypisuje prostě jsou tam místo diakritiky nějaké "šifry" tento problém mi dělá u linux serveru na windows serveru (complex web server) tam se mi kódování zobrazuje jak má... když si příkazem print $mysqli->character_set_name(); vypíší v jakém kódování phpmyadmin je, tak na windows je utf8 a na linuxu je latin1. Takže problém bude asi toto, ale jak změnit latin1 na utf8? Všude možně jsem to už poměni, ale výsledek je pořád stejný... V kódu za připojení k databázi mám i tento řádek mysql_set_charset('utf8'); jenže také nepomáhá. Kódování v phpmyadminovi se zobrazuje jak má, ale na webu ne. Moc děkuji všem za pomoc jsem už opravdu bezradný

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.173.–
kuto0
Newbie
2. 11. 2012   #2
-
0
-

Zrejme sis nezadal kodovani pri vytvareni databaze. Prostuduj si prikazy mysql SET NAMES a SET CHARACTER SET a umisti je v php hned za pripojeni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.230.–
peter
~ Anonymní uživatel
4007 příspěvků
2. 11. 2012   #3
-
0
-

Napadaji mne 2 cesty.

Pripojit se jako set name latin1 a pracne pomoci collate zmenit kazdy sloupec.

Nebo se pripojit jako latin1, udelat export, preklopit to do utf a jako utf to importovat.

Mno, ale problem muze byt take v tom, ze tam maji stare sql, ktere utf nepodporuje, treba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Jirka
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
2. 11. 2012   #4
-
0
-

#2 kuto
Toto jsem také zkoušel, ale bohužel mi to nepomohlo, ale děkuji za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.217.–
Jirka
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
2. 11. 2012   #5
-
0
-

#3 peter
Také mi toto nejde. Hostuji na svém serveru a Verze MySQ je 5.5.24-0ubuntu0.12.04.1 a phpMyAdmina mám verzi 3.4.10.1deb1 , takže podpora by tam být měla... Ony některé texty s databáze jsou zobrazeny dobře jen titulky se zbrazují špatně. Ale na windows serveru je vše OK. Jinak jsem ještě zkoušel doplnit do souboru my.cnf toto:

[mysqld]
character-set-server=utf8
character-sets-dir=/usr/share/mysql/charsets
default-character-set=utf8

[mysql]
character-sets-dir=/usr/share/mysql/charsets default-character-set=utf8

[mysqladmin]
character-sets-dir=/usr/share/mysql/charsets default-character-set=utf8

[mysqlcheck]
character-sets-dir=/usr/share/mysql/charsets default-character-set=utf8

[mysqldump]
character-sets-dir=/usr/share/mysql/charsets default-character-set=utf8

[mysqlimport]
character-sets-dir=/usr/share/mysql/charsets default-character-set=utf8

[mysqlshow]
character-sets-dir=/usr/share/mysql/charsets default-character-set=utf8
#end

jenže potom se do phpMyAdmina vůbec nejde přihlásit. Asik se to kódování nějak pohaší... Možná to mám špatně, tak proto.

Jak tedy nastavit výchozí utf8 místo latin1? Tak ja to mám na windows... Díky moc za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.217.–
Jirka
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
2. 11. 2012   #6
-
0
-

Tak problém vyřešen... Problém nebyl mysql ani phpmyadminovi, ale měl jsem v php kódech webu před vypsáním textu z db za echo htmlentities s tento prevít to způsoboval... Mátlo mě totiž to, že na windows to nešlo... Tak vám děkuji za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.217.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Problém s kódovaním — založil Hudacik

Problém s kódováním — založil GE.org

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý