Příklady v JAVĚ – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Příklady v JAVĚ – Java – Fórum – Programujte.comPříklady v JAVĚ – Java – Fórum – Programujte.com

 

Petrr
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
2. 11. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, chtěl bych se naučit jak číst tyto příklady v hlavě nebo s tužkou v ruce. Do JAVY bych to vložit uměl, aby mi to napsalo výsledek, ale chci to zpaměti :) dávám pár na ukázku:

1)

int kk = 0;
       for (int i=7; i>0; i--) {
           for (int j=0; j<i; j=j+2) {
               kk++;
            }
            kk++;
        }
        System.out.println (kk);
    }

2)

int kk = 0;
       for (int i=1; i<6; i++)
           switch (i) {
               case 1: kk++;
               case 2: kk--; continue;
               case 3: kk+=2; break;
               case 4: kk++;
               default: kk--;
            }
            System.out.println (kk);
   }

3)

System.out.println ("\n\n************* n = "+n);
        int m = 2*n - 2;
        for (int i=0; i<n; i++) {
            for (int j=0; j<i; j++) {
                System.out.print(" ");
           System.out.print("\\");
           }
            for (int j=0; j<m; j++)
            System.out.println(" ");
           m-=2;
        }
    }

Díky za odpovědi, nejradši kdyby nějaká milá duše napsala podrobnější postup :) Ještě jednou díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.138.108.–
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
2. 11. 2012   #2
-
0
-

No to si asi budes muset precist neco o programovani v JAVE (nebo o zakladech programovani obecne, pac tyto priklady budou mit podobny pruchod i v dalsich jazycich). A jakmile si prectes, jak funguje for cyklus a switch/case, tak bys to mel byt schopny pomoci tuzky a papiru projit a dobrat se vysledku. Pokud by ti to bylo stale nejasne, jak na to, tak si prvni priklad projdi v debuggeru krok po kroku a ono te to trkne, jak podobne postupovat pomoci tuzky/papiru (nebo v hlave, kdyz dokazes udrzet myslenku a par instrukci :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.36.–
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
2. 11. 2012   #3
-
0
-

#2 Tom
Jeste doplnim, ze v tom debuggeru je dobre kazdy krok monitorovat zmenu promennych, aby ti dosli ty souvislosti. To same pak budes ze zacatku delat v hlave (pozdeji jen kouknes na cyklus a bude ti ve vetsine pripadu jasne, kolikrat probehne a co se jak zmeni).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.36.–
Petrr
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
2. 11. 2012   #4
-
0
-

#3 Tom
Dobře díky, ale nemohl bys mi prosím jen třeba 1 příklad tady napsat. Pro ukázku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.138.108.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 11. 2012   #5
-
0
-

V prvním (vnějším) cyklu se ti mění i od 7 do 1 s krokem -1, takže i bude nabývat postupně hodnoty 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.

V druhém (vnitřním) cyklu se ti mění j od 0 do i-1, a to s krokem 2, takže j bude pro i=7 nabývat postupně hodnot: 0, 2, 4, 6, pro i=6 to bude 0, 2, 4, pro i = 5 to bude 0, 2, 4, pro i = 4 (a i = 3) to bude 0, 2, pro i = 2 (a i = 1) to bude jen 0.

kk se tedy ve vnitřním cyklu inkrementuje 4x + 3x + 3x + 2x + 2x + 1x + 1x a dále se 7x inkrementuje po skončení vnitřního cyklu, takže ve výsledku to vyplivne číslo 23. 

Doporučuji buď studovat teorii jako kupříkladu:
http://programujte.com/…ovani-9-dil/

Nebo si všude doplnit výpisy - něco jako: 

int kk = 0;

for (int i=7; i>0; i--) {
  System.out.println(i);
  for (int j=0; j<i; j=j+2) {
    System.out.println(j);
    kk++;
  }
  kk++;
}

System.out.println(kk);

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
Petrr
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
2. 11. 2012   #6
-
0
-

#5 liborb
Super díky moc, takhle jsem to dost pochopil, akorát si to nedokážu představit a říct to z hlavy, ale s tužkou a papírem to jde hned :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.138.108.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
5. 11. 2012   #7
-
0
-

jjj tužka a čtverečkovaný notebook jsou nejlepšími příteli programátora :). Až jich na papíře vyřešíš 1000, tak je začneš taky sázet z hlavy ;).

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Příklady — založil Lulz

Příklady — založil Marous Michal

Příklady? — založil vollf82

Priklady — založil Andrea

Priklady — založil Ja

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý