DatagridView s buttonem – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

DatagridView s buttonem – .NET – Fórum – Programujte.comDatagridView s buttonem – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mutagen0
Super člen
3. 11. 2012   #1
-
0
-

Zdravim, dělám v DataGridView poprvý a nevím si rady s 1 věcí.

Jde o to že mám 3 sloupce se stringem a 1 s Buttonem a když chci zadat parametry tak to zadam jako

foreach (Package p in PackageList)
{
	string[] UpdateData = new string[4];
        UpdateData[0] = TitleID;
        UpdateData[1] = p.Version;
        UpdateData[2] = p.Ps3SystemVer;
        UpdateData[3] = p.Url;
        Data.Rows.Add(UpdateData);
}

A to URL se mi vlozí jako text do Buttonu. Ale já chci te button umět použít, jako že si ho pojmenuju jak potřebuju ale v něm bude to URL zakomponentovaný třeba jako Name to je fuk ale rpostě chci pojmenovat button, a aby v něm bylo URL nastaveny.

Nevíte někdo jak na to? Díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
5. 11. 2012   #2
-
0
-

Jsou minimálně 2 možnosti. Buď si to uložíš do nějaké property - třeba Tag je na to jak dělaná :). Nebo si třídu Button rozšíříš o svoje. A pak už jenom použít v OnClick, ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
Mutagen
~ Anonymní uživatel
439 příspěvků
5. 11. 2012   #3
-
0
-

#2 liborb
To je právě ono, že já nevím jak na to. Když tam hodim takhle stringy tak to tam uloži a je jedno zda tam jen button nebo ne, a ja ten button potřebuju ovládat ale to nevím jak prostě, A jak do nej vlozit nějaký parametry apod. Max co jsem dokazal sesmolit bylo tohle protože s datagridem delam poprvy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.104.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
7. 11. 2012   #4
-
0
-

No mě VS nabídne při kliknutí na tlačítko reakci na DataGridView CellContentClick (na netu se ještě zmiňuje CellEnter). A tam se k textu na tlačítku resp. v buňce dostaneš:

Data.Rows[e.RowIndex].Cells[e.ColumnIndex].Value.ToString()
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
Mutagen0
Super člen
7. 11. 2012   #5
-
0
-

#4 liborb
Ano to jo to se dostanu k textu tlačítka, ale jak se dostat k funkci tlačítka?

příklad : Jako že text bych měl třeba Ahoj ale po kliknutí se ukazala jina hlaška třeba admin v messageboxu. O tohle mi jde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
19. 11. 2012   #6
-
0
-

Nějak nechápu, co vlastně chceš :). Pokud hledáš to tlačítko jako ovládací prvek, tak to tě zklamu, protože to je jenom obrázek, to není ovládací prvek tlačítka. A pokud chceš pracovat s jinými texty než s textem tlačítka, tak co ti brání? Tlačítko je na nějakém řádku a může mu odpovídat třeba položka pole nebo něčeho takového.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 63 hostů

Podobná vlákna

Datagridview — založil vlak

DataGridView — založil Turbo1

DatagridView a textbox — založil Pebble

Refresh datagridview — založil Petr

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý