Java programovanie v NetBeans – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java programovanie v NetBeans – Java – Fórum – Programujte.comJava programovanie v NetBeans – Java – Fórum – Programujte.com

 

Ivka
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
3. 11. 2012   #1
-
0
-

Ahojte, chcela by som dokoncit tento program...chcem aby mi na konci vypisalo aj cislo pokladne pri ktorej je najviac zakaznikov...po­mozte mi s tym...pls...

public static void main(String[] args) {
// Mame x pokaldni, pri kazdej stoji x ludi...pri ktorej je najviac ludi?
Scanner vstup = new Scanner (System.in);
int pokladne; int pocet=0;
do {
pocet++;
System.out.println ("Zadaj počet pokladní v obchode: ");
pokladne = vstup.nextInt ();

} while (pokladne<=0);
int max = Integer.MIN_VALUE;
for (int i =1; i<=pokladne;i++) {
System.out.println ("Zadaj počet zákazníkov pri pokladni číslo " + i);
int c = vstup.nextInt ();
if (c>max) {
max = c;

}
}
System.out.println ("Najviac zákazníkov " + max + " je pri pokladni číslo ..." );
}
}

Vypíše mi postupne napr.
Zadaj počet pokladní v obchode:
3
Zadaj počet zákazníkov pri pokladni číslo 1
25
Zadaj počet zákazníkov pri pokladni číslo 2
7
Zadaj počet zákazníkov pri pokladni číslo 3
5
Najviac zákazníkov 25 je pri pokladni číslo ..... A TU CHCEM DOPLNIŤ napr. č.1, lebo tam je najviac zakaznikov...
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.44.–
sakal910
Stálý člen
3. 11. 2012   #2
-
0
-

#1 Ivka
jednoduše si na začátku programu deklaruj proměnnou např. "int cisloPokladny" a v bloku podmínky if(c>max) si do té proměnné přiřaď hodnotu i (což je vlastně to číslo pokladny) tzn. "cisloPokladny = i;" nic víc:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.47.141.–
sakal910
Stálý člen
3. 11. 2012   #3
-
0
-

#1 Ivka
takže asi takhle :)

public class Test {

    public static void main(String[] args) {
// Mame x pokaldni, pri kazdej stoji x ludi...pri ktorej je najviac ludi?
        Scanner vstup = new Scanner(System.in);
        int pokladne;
        int cisloPokladny;
        int pocet = 0;
        do {
            pocet++;
            System.out.println("Zadaj počet pokladní v obchode: ");
            pokladne = vstup.nextInt();

        } while (pokladne <= 0);
        int max = Integer.MIN_VALUE;
        for (int i = 1; i <= pokladne; i++) {
            System.out.println("Zadaj počet zákazníkov pri pokladni číslo " + i);
            int c = vstup.nextInt();
            if (c > max) {
                max = c;
                cisloPokladny = i;
            }
        }
        System.out.println("Najviac zákazníkov " + max + " je pri pokladni číslo " + cisloPokladny);
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.47.141.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

NetBeans — založil Tomáš

NetBeans 8.0.2 — založil remmidemmi

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý