Abstraktni trida bez atributu s metodami - pomoc – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Abstraktni trida bez atributu s metodami - pomoc – Java – Fórum – Programujte.comAbstraktni trida bez atributu s metodami - pomoc – Java – Fórum – Programujte.com

 

Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
4. 11. 2012   #1
-
0
-

Dobry den resim priklad:

Vytvořte abstraktní třídu SimplePolygon implementující rozhraní Polygon. Rozhraní Polygon definuje metody obecného n-úhelníka. Třída SimplePolygon bude obecná v tom smyslu, že nebude předjímat způsob uložení jednotlivých vrcholů (polem, kolekcí apod.). To nechá až na podtřídy. Bude tedy implementovat pouze následující metody, ostatní zůstanou neimplementované:

   - double  getHeight() vrátí rozdíl mezi největší a nejmenší souřadnicí Y v n-úhelníku. Podobně double getWidth() pro X-ové souřadnice.
   -  double getLength() bude implementována jako součet délek jednotlivých hran včetně hrany mezi posledním a prvním vrcholem.

-----------------------------------------

No a potom mam v balicku tridu:

public class Vertex2D
{
   private double x;
   private double y;
  
   public Vertex2D(double x, double y) {
       this.x = x;
       this.y = y;
   }
     
   public double getX() {
       return x;
   }
   
    public double getY() {
       return y;
   }
   
   public String toString() {
       return "["+getX()+", "+getY()+"]";
   }
  
   public double distance(Vertex2D vertex) {
       if(vertex == null) {
           return -1.0;
        } else {
            double d = Math.sqrt((vertex.getX()-x)*(vertex.getX()-x)+((vertex.getY()-y)*(vertex.getY()-y)));
            return d;
        }
   }
       
  
}

Predpokladam, ze k tomu mam pouzit tuto tridu, jelikoz jina vhodna tam neni. Toho popisku s implementaci rozhrani si nevsimejte, v tomto pripade to stejne neni podstatne.Ale neni mi jasne, jak mam s tema vrcholama pracovat, kdyz v te abstraktni tride nesmi byt zadny atribut. Mel byste nekdo napad jak postupovat? Dekuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.166.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
5. 11. 2012   #2
-
0
-

Ale neni mi jasne, jak mam s tema vrcholama pracovat, kdyz v te abstraktni tride nesmi byt zadny atribut.

Asi ten polygon bude mít nějakou metodu na získání těch vrcholů. Použiješ jen getPocetVrcholu(), getVrchol(i...), nebo tak něco a nebudeš řešit, jak jsou implementovány.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Martin240
Duch
6. 11. 2012   #3
-
0
-

#1 Standa
aj mne by sa to hodilo...hm..?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.211.–
dawnMist0
Newbie
6. 11. 2012   #4
-
0
-

Pokud to dobře chápu, tak už to tady máš napsaný. V těch metodách budeš využívat gettery - v nějakým tom procházecím cyklu použijes getPocetVrcholu() jako horní hranici, načtes jeden bod - getVrchol(i...) - a jednu jeho souřadnici - getX()...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.2.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý