Co je to číslo za opcodem "jmp" ? – Assembler – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Co je to číslo za opcodem "jmp" ? – Assembler – Fórum – Programujte.comCo je to číslo za opcodem "jmp" ? – Assembler – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ingiraxo+15
Grafoman
5. 11. 2012   #1
-
0
-

Cau,

potřeboval bych nějak zjistit, co přesně je ta hodnota ze opcodem E9, napadlo me, že to muze bejt vzdalenost, ale když jsem si to zkoušel vypocitat, tak mi to nevychazi

020582D2 - E9 297D0003 - jmp 05060000

//------------------------------------

020582D2 (adresa)
E9 (predpokladam "jmp" opcode)
297D0003 (NEVIM - potrebuju zjistit)
jmp 05060000 (skok na mnou alokovanou pamet)

Případně potřebuju ještě zjistit, jak se k tomu číslu došlo (né jen co to je)

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
5. 11. 2012   #2
-
0
-

na netu jsem našel další výpočet, ale i ten mi nejde :(

//         nova addr     odkud          5
(LPVOID)((0x05060000 - 0x020582D2) - JMP_SIZE)
// ale vyjde mi 03007d29, coz ja potrebuju 297D0003

Jde hlavně o to, že potřebuju na adresu zapsat jmp jako: 

byte data[] = { JMP, 0x29, 0x7D, 0x00, 0x03 };

ale nemůžu, protože nevim jak zjistit poslední 4 byty :(

a ve vysledku mel přesne to, co jsem napsal v prvním přispevku.. čili 

020582D2 - E9 297D0003 - jmp 05060000
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
KIIV+42
God of flame
5. 11. 2012   #3
-
0
-

neni to jen jinej byteorder? little endian ?

protoze 03007d29 =>  03 00 7D 29 => obracene 29 7D 00 03

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ingiraxo+15
Grafoman
5. 11. 2012   #4
-
0
-

jaj.. já si toho vůbec nevšiml.. vidim jiný číslo, řikam "sakra" a ono to je jen jiný seřazení.. dik :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 208 hostů

Podobná vlákna

Cislo? — založil Alan

Číslo — založil Garret Raziel

Nahodne cislo — založil Marek Čačko

Náhodné číslo — založil paking

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý