Chyba v proměnné – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chyba v proměnné – .NET – Fórum – Programujte.comChyba v proměnné – .NET – Fórum – Programujte.com

 

vojja01
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
5. 11. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, dělám aplikaci pro zjištění prvočísla :

using System;

namespace SampleNamespace
{
    public class SampleClass
    {
        public static void Main()
        {
            Console.WriteLine("Zadejte cislo:");
            int vstup = int.Parse(Console.ReadLine());
            int delitel = 0;
            string delitele;
            for (int i = 1; i <= vstup; i++)
            {
                if (vstup % i == 0)
                {
                    delitel = delitel + 1;
                    delitele = delitele + delitel + ", ";
                }
            }
            if (delitel == 2)
            {
                Console.WriteLine("Zadane cislo " + vstup + " je prvocislo, ma delitele 1 a " + vstup);
            }
            else
            {
                Console.WriteLine("Zadane cislo " + vstup + " neni prvocislo a ma " + delitel + " delitelu: " + delitele);
            }
        }
    }
}

Ale háže mi to chybu: Use of unassigned local variable `delitele'

Díky za všechny příspěvky, budu rád, když se o tomto pro mě novém jazyce jakkoliv poučím ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 5.104.16.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
5. 11. 2012   #2
-
0
-

#1 vojja01
Zkus tam napsat:

string delitele = "";

místo

string delitele;

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
5. 11. 2012   #3
-
0
-

#1 vojja01
#1 vojja01

PS: Přemýšlel jsi trochu o logice algoritmu?

Nějak mi není jasné proč vypisovat že číslo má dělitele 1?:-)

Co trocha optimalizace? V prvním kroku by tě mělo napadnout že asi těžko má smysl testovat dělitelnost čísel větších než vstup/2. Ale samozřejmě lze jít ještě dál v optimalizaci rychlosti...

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý