Fce na zjištění uživatele – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Fce na zjištění uživatele – PHP – Fórum – Programujte.comFce na zjištění uživatele – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
5. 11. 2012   #1
-
0
-

Právě řeším problém, chci si zjednodušit kod pomocí fce, která by měla vypsat aktuální ID přihlášenýho uživatele, fci jsem si napsal tuto:  

function id_autora($login) {
      $dotaz = mysqli_query($spojeni, "SELECT vedouci, login, id_autora, jmeno FROM autori WHERE login = '$login'");
      $vysledek = mysqli_fetch_object($dotaz);
      return $vysledek->id_autora; }

a volám ji takto: 

echo id_autora($_COOKIE['login']);

vypsat by mi to mělo číslo přihlášenýho autora, bohužel mi to ale napíše chybu, nevíte někdo, kde by mohla být chyba?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.12.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
5. 11. 2012   #2
-
0
-

a tu chybu si mame vycucat z prstu? :) 

krom toho nemusis nacitat nic jinyho v selectu nez to id, ostatni beztak zahazujes

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
5. 11. 2012   #3
-
0
-

Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in /home/users/ntsrvbl0104/public_html/admin/novinky.php on line 15 Warning: mysqli_fetch_object() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /home/users/ntsrvbl0104/public_html/admin/novinky.php on line 16  Warning: mysqli_fetch_object() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /home/users/ntsrvbl0104/public_html/admin/novinky.php on line 50

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.12.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
5. 11. 2012   #4
-
0
-

řádek 15 je ten dotaz, 16 je mysqli_fetch_object a 50 volání fce

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.12.–
ench0
Stálý člen
5. 11. 2012   #5
-
0
-

Řekl bych, že nemáš naplněnou proměnnou $spojeni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.114.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
5. 11. 2012   #6
-
0
-

v proměný $spojeni mám údaje k připojení k databázi, když to nemám ale ve fci, tak mi to funguje normálně

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.12.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
5. 11. 2012   #7
-
+1
-
Zajímavé

#6 Jerry
Proměnná $spojeni neni globální, takže ji musíš funkci předat, nejlíp pomocí argumentu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.170.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
5. 11. 2012   #8
-
0
-

#7 z_moravec
a to udělám jak prosímtě?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.12.–
ench0
Stálý člen
5. 11. 2012   #9
-
0
-

function id_autora($login, $spojeni) { ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.114.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
5. 11. 2012   #10
-
0
-

#8 Jerry

function id_autora($login, $spojeni) {
      $dotaz = mysqli_query($spojeni, "SELECT vedouci, login, id_autora, jmeno FROM autori WHERE login = '$login'");
      $vysledek = mysqli_fetch_object($dotaz);
      return $vysledek->id_autora; }
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.170.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
5. 11. 2012   #11
-
0
-

díky, už to funguje :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.12.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý