Jednorozměrné pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jednorozměrné pole – C / C++ – Fórum – Programujte.comJednorozměrné pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
di7
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 11. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

potřeboval bych poradit jak naprogramovat pole, které se vytvoří pouze zadáním jeho hodnot. Tak abych mohl zadat jednou třeba hodnoty 32, 12 - a dostanu pole s dvěma prvky a podruhé hodnoty 32, 12, 42 - a měl bych tříprvkové pole. Zadávané hodnoty budou pouze celá čísla. Děkuji za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.242.101.–
Reklama
Reklama
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
6. 11. 2012   #2
-
0
-

#1 di7
pokud používáš C++, tak můžeš použít STL třídy (např. vector, list).

Pokud to musí být přímo pole, tak budeš muset využít dynamickou alokaci. Alokovat pole napr pro 5 prvku, kdyz jich uz 5 nactes, tak rozsah pole zdvojnasobit, apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
ingiraxo+15
Grafoman
6. 11. 2012   #3
-
0
-

pokud jde o C, tak velice zjednodušeně to může vypadat takto.. kde velikost pole je tak velká, jako zadáš prvků 

int main()
{
    int* pole = NULL;
    int* temp = NULL;
    int velikost = 0;
    int hodnota;

    while (1)
    {
        scanf("%d", &hodnota);
        temp = (int*)realloc(pole, (velikost + 1) * sizeof(int));
        pole = temp;
        *(pole + velikost++) = hodnota;
    }
    return EXIT_SUCCESS;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
di7
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
8. 11. 2012   #4
-
0
-

#3 ingiraxo
díky za pomoc! :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.242.101.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý