Pointery (ukazatele) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pointery (ukazatele) – C / C++ – Fórum – Programujte.comPointery (ukazatele) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dosmarek0
Duch
6. 11. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, mám jednoduchou funkci na otáční čísel. Ale kompilátor trochu řve. Můžete mi prosím někdo poradit, co je na ukazatelích špatně?

main.c:25:3: warning: passing argument 1 of ‘swap’ makes pointer from integer without a cast [enabled by default]
main.c:15:6: note: expected ‘int *’ but argument is of type ‘int’
main.c:25:3: warning: passing argument 2 of ‘swap’ makes pointer from integer without a cast [enabled by default]
main.c:15:6: note: expected ‘int *’ but argument is of type ‘int’
main.c:26:3: warning: format ‘%d’ expects argument of type ‘int’, but argument 2 has type ‘int *’ [-Wformat]
main.c:26:3: warning: format ‘%d’ expects argument of type ‘int’, but argument 3 has type ‘int *’ [-Wformat]

void swap (int *a, int *b)
{
  int c = *a;
  *a = *b;
  *b = c;
}

int main (void)
{
  int a = 3, b = 2;
  swap(a, b);
  printf("%d, %d\n", &a, &b);
  return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.13.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
6. 11. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

swap(&a,&b)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Řešení
vitamin+8
Grafoman
6. 11. 2012   #3
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

miesto:

  swap(a, b);
  printf("%d, %d\n", &a, &b);

pouzi

  swap(&a, &b);
  printf("%d, %d\n", a, b);

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
dosmarek0
Duch
6. 11. 2012   #4
-
0
-

Díky. Už funguje ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.13.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

Podobná vlákna

C++ Ukazatele — založil pointer

Ukazatele — založil Albornoz

Ukazatele — založil IBTR

Ukazatele — založil Šimon

Ukazatele — založil demo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý