Error 207, zaboha nevim co s tim – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Error 207, zaboha nevim co s tim – Pascal – Fórum – Programujte.comError 207, zaboha nevim co s tim – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
fak.gesho
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
7. 11. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, pri spusteni mi to vzdy spadne na chybu error 207, jakmile dam trochu vetsi n. Diky za jakekoli napady

program Diference;

const n=100; // pocet funkcnich hodnot
      p=3;
      k=7;
      l=33;
      q=9;
      w=4;

var a:array[1..n] of real;
    b:array[1..p] of real;
   c:array[1..k] of real;
    d:array[1..l] of real;
    i:integer;

begin
  for i:=1 to p do b[i]:= i;

  for i:=1 to k do c[i]:= i;

  for i:=1 to l do d[i]:= i;

  for i:=1 to n   do a[i]:=(sin(b[i])*cos(b[i]*i))/b[i];


// for i:=0 to n-1 do d1[i]:=f[i+1]-f[i];

// for i:=0 to n-2 do d2[i]:=d1[i+1]-d1[i];

// for i:=0 to n-3 do d3[i]:=d2[i+1]-d2[i];

  for i:=1 to n do begin
   write(a[i]:9:4);

    writeln;
  end;
  readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.79.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
7. 11. 2012   #2
-
0
-

muzes objevit taje krokovani programu v debugeru..

a jen tak od oka pravdepodobne smatas mimo ty pole b,c,d  - indexujes pomoci i do maxima n v tom poslednim foru, n je v maximu 100, ale ty pole sou daleko mensi

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
7. 11. 2012   #3
-
0
-

#1 fak.gesho
Jak píše KIIV, máš tam chybu v indexech, takže si v překladači zapni kontrolu rozsahu a chyba 207 je chyba při výpočtu s pohyblivou řádovou čárkou, takže asi někde v těch sinusech a tak.

Zkus napsat co to má dělat (zadání) - protože na to jdeš určitě nějak blbě...

Taky nezapomeň, že sin a cos počítá úhly v radiánech ne ve stupních!

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
7. 11. 2012   #4
-
0
-

#3 JoDiK
Já když jsem vypnul kontrolu rozsahu, tak mi to dělí nulou (chyba 200), protože b[i] je nastaveno jen do b[3] a ty dělíš v cyklu až do b[100] a ty jsou mimo pole, takže mohou být klidně nulové.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý