Načtení věty do proměnné v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Načtení věty do proměnné v C – C / C++ – Fórum – Programujte.comNačtení věty do proměnné v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
fleury930
Duch
7. 11. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,

jak mám v C načíst do proměnné char nějakou větu. Dělám to pomocí scanf, ale do proměnné se uloží vždy jenom první slovo tedy napíšu třeba: "Ahoj světe" a v proměnné je pouze "Ahoj".

Prosím o radu, děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.194.190.–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
7. 11. 2012   #2
-
0
-

na to je lepší použít funkci gets(buffer), kde buffer je tvoje pole znaků.. načte podstatě všechno, dokud nezmáčkneš enter

pro vypsání existuje opak, což je puts(buffer)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
KIIV+42
God of flame
7. 11. 2012   #3
-
0
-

popravde lepsi je pouzit  fgets  ... da se mu podhodit kolik maximalne znaku ma nacist (prevence preteceni bufferu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 219 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý