Zdravím. Potreboval by som pomoc. Mám procesor stm32f4 a stiahol som si na stránke nejaký software a utilitky kde mi vlastne nadviaže spojenie a dá sa vlastne do tohoto procesora nahrať program. Chcel by som sa ale opýtať v čom to programovať ako ten program vytvoriť. Ďakujem
Fórum › Assembler
Stm32f4
potřebuješ IDE (integrated development environment) nebo samostatně compiler, linker. Na stránkách výrobce procesoru najdeš odkazy na výrobce IDE, většinou jsou draze placený. Na napsání zdrojového kódu by stačil i jednoduchý textový editor (NotePad). Compiler a linker potřebuješ na přeložení zdrojového kódu v programovacím jazyce do strojového kódu používaného procesorem, ten pak nahraješ do jeho paměti programu.
hu
#2 hlucheucho
Tak ono problem je v tom ze to čo ste mi popisali by som mal jasno ale skušal som to pridať si to zariadenie ktore ked mi najde cez rozhranie usb tak som to skušal cez microsoft visual studio ale problem je v tom že mi ho tam nechce najsť.
u EW ARM byl potřeba Third Party Driver
mne napadá... MS VS je pro jednočipy?
hu
EW ARM existuje i zadarmo, ale je omezený na velikost výsledného kódu nebo plný ale jen na 30dní. Více na http://www.iar.com/en/Service-Center/Downloads/. Pro začátek asi vhodnější než něco kupovat
jak pak do překladače vložit utility, které výrobce poskytnul k naprogramování procesoru obvykle výrobce popisuje v Application Notes, aspoň Atmel a Analog Devices to dělají
hu
Předpokládám, že máš STM32F4 Discovery kit. Zkus navštívit stránky STM - mají tam přehled všech dostupných IDE pro STM32F4. Do začátku bych doporučil asi jít do Atollic True Studio Lite - dříve bezkonkurenční IDE, bohužel po zavedení maximální velikosti binárky je pro praktické použití nepoužitelné - avšak do začátků perfektní. Nainstaluješ a vše je nastavené a funguje napoprvé. Až tě bude limitovat omezení kódu, popř. budeš chtít zkusit C++, můžeš zkusit přejít na vychvalované Coocox studio, popř. nainstalovat GCC pro ARM a nakonfigurovat si k němu např. Eclipse.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno