Počet slov ve stringu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Počet slov ve stringu – Java – Fórum – Programujte.comPočet slov ve stringu – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ed
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
7. 11. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,

potřebuji poradit jak zjistím kolikrát je mnou požadované slovo v urcitem stringu. Priklad, string "ahoj, nazdar, cau, ahoj" a pokud zadam "ahoj" vyplivne mi to 2. Hledal jsem v dokumentaci a primo funkce na to asi neexistuje, dekuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.130.–
Reklama
Reklama
sakal910
Stálý člen
7. 11. 2012   #2
-
0
-

#1 Ed
Rozděl si ten String na pole Stringu pomocí metody String[] pole = nejakyString.split("podleCehoChcemeRozdelit");

a pak to v cyklu projeď a kontroluj každé slovo a pokud se shoduje tak do nějaké proměnné přičti 1 :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.47.141.–
sakal910
Stálý člen
7. 11. 2012   #3
-
0
-

#1 Ed
 

    public static void main(String[] args) {
        String veta = "ahoj, nazdar, ahoj, cao, ahoj";
        int pocet = 0;
        for (String string : veta.split(", ")) {
            if(string.equals("ahoj")){
                pocet++;
            }
        }
        
        System.out.println("Pocet slov ahoj: " + pocet);
    }

asi nějak takhle :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.47.141.–
Ed
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
7. 11. 2012   #4
-
0
-

Super, díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.130.–
Ed
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
7. 11. 2012   #5
-
0
-

A prosim te jak by se postupovalo pokud by to byl normalni text, v kterém jsou tečky, čárky, mezery a podobně. Např. "Ahoj ahoj, cau. Nazdar ahoj, ahoj.". Ten split to asi neumí rozdělit podle více kritérií že?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.130.–
Buco0
Newbie
7. 11. 2012   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
Ed
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
7. 11. 2012   #7
-
0
-

Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.130.–
Dano
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
7. 11. 2012   #8
-
0
-

pre pracu so stringami je velmi napomocna libka commons-lang, presnejsie org.apache.commons.lang.StringUtils v Tvojom pripade metodka countMatches(String str, String sub).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.48.–
Dano
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.48.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 30 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý