Vytiskni čtverec * – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vytiskni čtverec * – Delphi – Fórum – Programujte.comVytiskni čtverec * – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
klara
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
7. 11. 2012   #1
-
0
-

Jakým způsobem udělam prog. :

chceme na monitoru vykrestlit čtverec (pomocí *) Sestavte prog. tak aby po
    zadání počtu řádků,vykreslil čtverec vytvořený z * po obvodě

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.149.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
7. 11. 2012   #2
-
0
-

#1 klara
Jakým způsobem?

Buď:

1. navrhnout algoritmus, přepsat ho do programovacího jazyka, odladit.

a nebo

2. ukecat někoho, ať to napíše za tebe.

Vybereš-li si 1. tak dej vědět, mám teď chvílu, tak ti s tím pomůžu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
klara
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
7. 11. 2012   #3
-
0
-

#2 JoDiK
vybíram si 1 :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.149.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
7. 11. 2012   #4
-
0
-

Takže začni tak, že si to zkusíš udělat sama tužkou na papír.

Ale musíš si představit, že umíš jen to, co počítač. Počítač umí vypisovat znaky (hvězdičky a mezery) jeden za druhým na jeden řádek a pak umí ukončit řádek.

Takže vem si linkovaný papír a napiš na něj třeba číslo 7 - to bude počet řádků.

Kolik hvězdiček bude na prvním řádku? Nakresli je. Pak se přesuň tužkou na začátek druhého řádku.

Co bude na druhém řádku? Nakresli to a zase přesuň na začátek.

Kolik bude takovýchto řádků?

Až dojdeš na sedmý řádek - jak bude vypadat? Nakresli ho...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
8. 11. 2012   #5
-
0
-

Ahoj použij FOR. Sice jsem v Delphi už dlouho nepracoval a tak si C moc nepamatuju ,nicméně v PHP by to vypadalo takto.Snad ti to vnukne nápad jak to provést a jakým způsobem to udělat obdobně.

<form method="POST" name="Form1">
 
    <input type="text" name="pocet_radku" placeholder="Zadej počet řádků">
 
    <input type="submit" name="Odeslat" value="Odeslat">
 
 
  </form>


<?php
 
  $pocet_radku = $_POST['pocet_radku'];  /* převod proměnné z POSTU na standartní proměnnou */
  $Odeslat = $_POST['Odeslat'];
      
  if ($Odeslat == "Odeslat" AND is_numeric($pocet_radku)) /* podmínka zda-li jsme formuálář odeslali a zda-li je v poli zadáno číslo */
   {
 
     echo "Vypisuji čtverec o velikosti $pocet_radku řádků.<br /><br />";
    
     echo "************************<br />";  /* vršek čtverce */
    
     for($i = 0;$i < $pocet_radku ;$i++)  /* použijeme for na generování počtu řádků s 2 hvězdičkami na daných pozicích. */
     {
    
     echo "*&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
            &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
            &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;*<br />";
    
     }
 
     echo "************************";   /* spodek čtverce */
 
   }

  ?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.96.–
Václav Dvořák
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
9. 11. 2012   #6
-
0
-

#5 Vasekdvor
Vašku, ty si toho nepamatuješ trochu více...

V delphi se jede na Pascalu, ne na C. To to jsi sem pastnul řeší zadání jen částečně...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
klara
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
9. 11. 2012   #7
-
0
-

Děkuji za pomoc , snad se i to povede  

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.149.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
9. 11. 2012   #8
-
0
-

#7 klara
Tak jak jsi pokročila?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
klara
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
9. 11. 2012   #9
-
0
-

ještě jsem se do toho nepustila a nevim nevim jestli vůbec dneska pustim :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.149.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
9. 11. 2012   #10
-
0
-

#9 klara
Aha. A včera sis to na papír nakreslila?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
klara
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
9. 11. 2012   #11
-
0
-

zatim ne :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.149.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
9. 11. 2012   #12
-
0
-

#11 klara
Tak až to budeš mít a budeš chtít pokračovat, dej vědět...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý