Přebytečný znak při použití include...? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Přebytečný znak při použití include...? – PHP – Fórum – Programujte.comPřebytečný znak při použití include...? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pixtr0
Newbie
7. 11. 2012   #1
-
0
-

Zdravím všechny,

narazil jsem na zvláštní chybu při použití include a include_once. Kompletuji stránky dohromady pomocí těchto funkcí abych nepsal nepřehledný kód do jedné stránky. Viz níže:

/*Připojím hlavičku*/
	if(file_exists("page/header.html")){
		include_once("page/header.html");
	} else {
		header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
		header("Location: rekonstrukce.html");
		header("Connection: close");
	}


/*Připojíme střed*/
	if(file_exists("page/index.php")){
		include_once("page/index.php");
	} else {
		header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
		header("Location: rekonstrukce.html");
		header("Connection: close");
	}

/*Připojíme patičku*/
	if(file_exists("page/footer.php")){
		include("page/footer.php");
	} else {
		header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
		header("Location: rekonstrukce.html");
		header("Connection: close");
	}

Hlavička je klasický html kód po tag <body>. Ve středu se kód generuje podle zobrazené stránky. Patička je pro všechny stejná a generují se tam pouze odkazy. Všechno se to bez problému spojí ale problém vzniká v místě kde se soubory includují. Tato funkce mi tam vloží nezmámí znak, který mi ve výsledné stránce přidá řádek navíc a rozhází mi to margin u patičky a středu, tím se rozhází i celý layout. Bohužel mi nelze znak zkopírovat ale je to taková malá horní tečka (viz obrázek dole). Přišel jsem na to když jsem výgenerovaný kód zkopíroval zpět do notepadu++.

Nevíte prosím někdo jak bych se toho mohl zbavit? Předem děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.10.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
7. 11. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

nemas jen zapnute ukladani  BOM  pro utf-8 ? lip se to da poznat podle ascii hodnot znaku/znaku

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Pixtr0
Newbie
7. 11. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV
Tak to nevím. Jak poznám jestli to není zapnuté? Já v notepadu++ dělám nově takže je možné, že je jen špatně nastavený. Dneska mi celkově php dělá problémy (nechce mi zobrazovat chyby i přes zapnutý error_reporting)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.10.–
Pixtr0
Newbie
7. 11. 2012   #4
-
0
-

#2 KIIV
Už jsem na to přišel :) Děkuji, já věděl že dělám něco špatně ale nevěděl jsem co...:) Ještě jednou díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.10.–
Farrell0
Newbie
7. 11. 2012   #5
-
+1
-
Zajímavé

No dodám ještě jednu věc, že ten kód, co jsi napsal, je docela kravina, když se inkluduje hlavička a zbytek ne, tak to hodí chybu, páč header by se už nedal poslat... ideálně to řešit takhle:

<?php

if(file_exists("page/header.html") &&
   file_exists("page/index.php") &&
   file_exists("page/footer.php"))
{
	include_once("page/index.php");
	include_once("page/header.html");
	include("page/footer.php");
} else {
	header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
	header("Location: rekonstrukce.html");
	header("Connection: close");
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.189.–
www.farpc.eu
Pixtr0
Newbie
8. 11. 2012   #6
-
0
-

#5 Farrell
Vím co tím myslíš a taky jsem si myslel, že to tak bude. Ale zkoušel jsem to a buď to mám někde v nastavení apache nebo php špatně a nebo to prostě funguje. Zkoušel jsem skrýt index.php i footer.php a bez problému mi to přesměrovalo na stránku rekonstrukce.html. Z toho důvodu jsem to tak zatím nechal ale ještě uvidím až to vyzkouším přímo na serveru...:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.10.–
KIIV+42
God of flame
8. 11. 2012   #7
-
0
-

kdyz je zapnutej output buffering tak to fungovat bude... jakmile by se ale vypl tak uz to bude problem

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Farrell0
Newbie
8. 11. 2012   #8
-
0
-

#6 Pixtr
No každopádně je to úspornější forma :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.86.–
www.farpc.eu
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 141 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý