[C] přerušení timeru0 v režimu CTC ATMEGA16 – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

[C] přerušení timeru0 v režimu CTC ATMEGA16 – C / C++ – Fórum – Programujte.com[C] přerušení timeru0 v režimu CTC ATMEGA16 – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Rotoped
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
8. 11. 2012   #1
-
0
-

Hojte. PLS mám malý problém. Nějak se nemůžu dopočítat.

Nastavil jsem si TIMER0 a modu CTC.

Krystal mám 16MHz.

Takže jsem nastavil děličku na 64 z toho vyplývá, že přetečení nastane vždy jednou za 4us, [1/(16/64)=4us] pokud to říkám dobře. A já teď nemůžu zjistit, na kolik musím nastavit OCR0, aby bylo 100us. Nebo jestli by to šlo, tak aby 1ms.

Tak se chci zeptat, nevíte nějaký vzorec, podle kterého to spočítám? Děkuji

ISR(TIMER0_COMP_vect){ 		//přerušení od čítače časovače 0
	
}
TCCR0 |= (1<<WGM01)|(1<<CS01)|(1<<CS00); 	//CTC mode, preddelicka 64 (4us)
OCR0=25;
TIMSK  |= (1 << OCIE0);
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.182.–
Reklama
Reklama
Rotoped
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
8. 11. 2012   #2
-
0
-

#1 Rotoped
a omlouvám se, kód jsem trošku špatně napsal.

//zde je nastaveni TIMERU0 z main

TCCR0 |= (1<<WGM01)|(1<<CS01)|(1<<CS00); 	//CTC mode, preddelicka 64 (4us)
OCR0=50;
TIMSK  |= (1 << OCIE0);




//zde je interrupt smyčka
ISR(TIMER0_COMP_vect){ 		//přerušení od čítače časovače 0
	
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.182.–
reciproke0
Návštěvník
8. 11. 2012   #3
-
0
-

vždyť vzorec jsi použil ve výpočtu (1/fcpu) * předdělička * OCR0. Takže pro 16MHz a předděličku 64 to máš OCR0=250 pro 1ms. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.4.–
Rotoped
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
8. 11. 2012   #4
-
0
-

#3 reciproke
Jsem to tupec. :-D Celou dobu na to hledím.

1ms/4us =250

Jsem si akorát nějak neuvědomil předpony (1e-3/4e-6). :-D A to s tím potom můžu experimentovat do bůh ví kdy.

Dík moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.182.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 83 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý