Jak napsat program, kterému zadám z klávesnice 3 čísla a on mi je seřadí podle velikosti a vypíše na – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak napsat program, kterému zadám z klávesnice 3 čísla a on mi je seřadí podle velikosti a vypíše na – C / C++ – Fórum – Programujte.comJak napsat program, kterému zadám z klávesnice 3 čísla a on mi je seřadí podle velikosti a vypíše na – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

FreddieR0
Duch
10. 11. 2012   #1
-
0
-

Nemůžu přijít, jak ho vytvořit. Jsem začátečník v oboru a o programování jsem se začal zajímat teprve nedávno chozením do robotického kroužku. Pokusil jsem se ho sám vytvořit, ale nevím, jak ho správně zapsat. Má být pouze jako zdrojový kód (soubor .c, nebo .cpp) a zapsaný takhle: 

Termín odevzdání je do pondělí 12.11.2012 12:00:00.

Za jakékoliv rady budu velmi vděčný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.190.–
ingiraxo+15
Grafoman
10. 11. 2012   #2
-
0
-

 řešení pro víc prvků jak 3 (do budoucna) ;)

int main()
{
    int n[3];
    std::cin >> *n >> *(n + 1) >> *(n + 2);

    for (int i = 0; i < (sizeof(n) / sizeof(int)) - 1; i++)
        for (int j = 0; j < (sizeof(n) / sizeof(int)) - i - 1; j++)
            if (*(n + j + 1) > *(n + j))
            {
                int tmp = *(n + j + 1);
                *(n + j + 1) = *(n + j);
                *(n + j) = tmp;
            }
    for (int i = 0; i < (sizeof(n) / sizeof(int)); i++)
        cout << *(n + i);

    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
10. 11. 2012   #3
-
0
-

#1 FreddieR
Protože nevíme co už umíš a co máš k dispozici, tak těžko radit.

ingiraxo ti sice poradil do budoucna, ale vzhledem k tomu, že teď máš procvičovat větvení a ne cykly, tak si to můžeš maximálně tak někam založit.

Říká ti něco větvení a příkaz IF? Umíš podle obrázku správně napsat příkaz if?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
ingiraxo+15
Grafoman
10. 11. 2012   #4
-
0
-

v mém předchozím příspěvku jsem se nechal trochu unést.. takže teď trochu víc "polopatě"

víš co je a jak se zapisuje podmínka? Mame tady 3 zakladni podminky IF

// jednoducha podminka
if (a > b) // pokud a je vetsi nez b
{
    // "a" je vetsi
}

// uplna podminka
if (a > b)
{
    // "a" je vetsi
}
else
{
   // "b" je vetsi
}

// slozena podminka
if (a > b)
{
    // "a" je vetsi nez "b"
}
else if (b > c) // pokud "a" bude mensi nez "b"
{
    // "b" je vetsi nez "c"
}
else // pokud "b" bude mensi nez "c"
{
    // "c" je vetsi
}

Umíš vypsat nebo načíst text v konzoli? 

// načte text z koncole do promenne "a"
cin >> a;

// vypise text do konzole z promenne "a"
cout << a;

// oba prikazy lze pouzit pro vice promennych jako treba
cout << a << b << c; // vypise 3 hodnoty
// nebo
cin >> a >> b >> c; // nacte 3 hodnoty

PS: cin i cout jsou umístěny v prostoru std, takže bud přidáš namespace nebo před funkci std::

vic potrebavat nebudes (podle toho obrazku)


Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
FreddieR
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
11. 11. 2012   #5
-
0
-

Na kroužku jsme dělali kalkulačku, kde jsme využili jak podmínky IF, tak načítání textu v konzoli. Toto mělo být cvičení na 3 minuty, pracovali jsme na tom 2 hodiny a jediné, co jsme zvládli bylo to, že program se nás ptal na vypsání 1., 2. a 3. čísla. Toto je pro nás nový level   (Promiňte, že píšu tak pozdě.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.190.–
ingiraxo+15
Grafoman
11. 11. 2012   #6
-
0
-

co je na tom těžkýho? pokud znáš jak fungují podmínky, tak si to jen napiš.. podle toho obrázku jak to mas, tak např. začátek bude vypadat nějak takto

if (a < b)
{
    if (a < c)
    {
	// obsah
    }
    else
    {
	// obsah
    }
}
else
{
    if (b < c)
    {
	// obsah
    }
    else
    {
	// obsah
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý