Aby myš neopustila formulár a otvorený form dostať na popredie – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Aby myš neopustila formulár a otvorený form dostať na popredie – Visual Basic – Fórum – Programujte.comAby myš neopustila formulár a otvorený form dostať na popredie – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ing0
Stálý člen
10. 11. 2012   #1
-
0
-

Ahojte

opäť mám 2 otázky...

prvá: niekde som v minulosti našiel API funkciu ktorá slúžila na to aby užívateľ nemohol s myšou opustiť formulár, len teraz ju nedokážem znova nájsť... ak by mi s tým niekto pomohol bol by som vďačný...

druhá: aby sa program otvoril len raz používam

If App.PrevInstance = True Then
    End
End If

potreboval by som to vylepšiť tak aby sa už otvorená aplikácia dostala do popredia

vdaka

Nahlásit jako SPAM
IP: 5.178.54.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
Reklama
Reklama
ing0
Stálý člen
12. 11. 2012   #2
-
0
-

tak podarilo sa mi vyriesit jeden problem, ten z kurzorom iba vo formulary

ak by sa niekomu podarilo vyriesit druhy problem, alebo mi aspon poradit bol by som velmy rad

Private Type RECT
left As Integer
top As Integer
right As Integer
bottom As Integer
End Type
Private Type POINT
x As Long
y As Long
End Type
Private Declare Sub ClipCursor Lib "user32" (lpRect As Any)
Private Declare Sub GetClientRect Lib "user32" (ByVal hWnd As Long, lpRect As RECT)
Private Declare Sub ClientToScreen Lib "user32" (ByVal hWnd As Long, lpPoint As POINT)
Private Declare Sub OffsetRect Lib "user32" (lpRect As RECT, ByVal x As Long, ByVal y As Long)

Private Sub Form_Load()
Command1.Caption = "Zakazat pohyb kurzoru"
Command2.Caption = "Zrusit zakaz"
End Sub

Private Sub Command1_Click()
Dim client As RECT
Dim upperleft As POINT

GetClientRect Me.hWnd, client
upperleft.x = client.left
upperleft.y = client.top
ClientToScreen Me.hWnd, upperleft
OffsetRect client, upperleft.x, upperleft.y
ClipCursor client
End Sub

Private Sub Command2_Click()
ClipCursor ByVal 0&
End Sub
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
19. 11. 2012   #3
-
0
-

Podívej se na SetForegroundWindow.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Mys — založil max

Myš — založil Zelenáč

Mys drzeni — založil liska11

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý