Problém s otevřením souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s otevřením souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s otevřením souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
11. 11. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, mám problém s otevřením textového souboru. Když použiju tento zdroják, tak mi funkce fopen() vrací pořád hodnotu NULL a přitom soubor in.txt mám na disku e. Nevím kde je chyba.

#include <stdio.h>
int main(){

FILE *f = fopen("e:\\in.txt", "r");

if(f==NULL){
	printf("Chyba\n");
}
else{
	printf("OK\n");
}

return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 79.127.216.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
11. 11. 2012   #2
-
0
-

#1 Petr
je disk e přítomen?
není soubor v podadresáři?
máš dostatečná práva k práci se souborem?
nemá soubor otevřen jiná aplikace?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
KIIV+42
God of flame
11. 11. 2012   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
11. 11. 2012   #4
-
0
-

hlucheucho: 

- Disk e je přítomen normálně na něho můžu kopírovat soubory, mazat, přesouvat atd.

- Soubor je přímo na disku, není v žádném podadresáři.

- Přihlášený jsem jako administrátor, takže si myslím, že práva mám.

- Neměla by ten soubor používat žádná aplikace, mám otevřené akorát visual c++ a operu

KIIV: 

- kdyz jsem pouzil funkci errno, tak to vypíše No such file or directory, jenže to je ptákovina, ten soubor existuje. V průzkumíku ho normálně vidím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.127.216.–
KIIV+42
God of flame
11. 11. 2012   #5
-
0
-

tak zkus na stejny misto nejaky soubor vytvorit... kdo vi co se deje

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
11. 11. 2012   #6
-
0
-

Tak už to funguje. Chyba byla na mé straně, připadám si teď jako vůl :-D. Když jsem ten soubor vytvářel, tak jsem ho pojmenoval in.txt ale neuvědomil jsem si, že v průzkumníku se nezobrazuje koncovka souboru, takže ve skutečnosti jsem vytvořil soubor in.txt.txt a proto to nešlo :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.127.216.–
KIIV+42
God of flame
11. 11. 2012   #7
-
0
-

no jedna z prvnich veci co delam hned po instalaci novejch woknouzu je taky zapnuti zobrazovani pripon.. je to od ms neskutecna prasecina ze to schovava

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 101 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý