Lineární seznam - sort – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Lineární seznam - sort – C / C++ – Fórum – Programujte.comLineární seznam - sort – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Oromis0
Duch
11. 11. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, mám lineární seznam, v něm prvky a chci ho seřadit, podařilo se mi napsat kód jak ho seřadit s pomocí dočasné proměnné temp typu int, ve struktuře mám jen jednu int proměnnou. Kdybych jich tam měl víc, třeba i char, šlo by nějak provést seřazení (podle dané proměnné ve struktuře) pomocí  ukazatele na pamět ( jako že bych přehodil paměť) nebo prostě musim otrocky všechny proměnné přiřazovat, tak jako v kódu? S tou pamětí se mi to nedaří, buď to spadne, nebo se vypíší všechny prvky stejné. Díky za všechny nápady.

struct lin_sez {
int c;
lin_sez *dalsi;
};
lin_sez *prvni= nullptr;

int pocet =0;

void sort(lin_sez *s)
{
lin_sez *p,*q;


int temp,a,b;
for(a = 1;a<=pocet-1;a++)
  {
  p = prvni;
  q = p->dalsi;
  for(b = 1;b<pocet;b++)
   {
   if(p->c > q->c )
    {
    temp = p->c;
    p->c = q->c;      // tady přistupuji je "přehazování" proměnné , jak to udělat pomocí paměti?
    q->c = temp;
    }
   p = p->dalsi;
   q = q->dalsi;
   }
  }

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1b1:85b7:3...–
TheOndrap+2
Super člen
12. 11. 2012   #2
-
0
-

pro vkládání zdrojového kódu použij pls <? , mnohem líp se nám to potom čte

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
12. 11. 2012   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Lineární seznam — založil haha

Linearni seznam — založil pidgin

Pomoc linearni seznam — založil Honza

Python - lineární seznam — založil Tomáš

Linearní spojový seznam — založil Rivers

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý