2 podminky naraz – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

2 podminky naraz – C / C++ – Fórum – Programujte.com2 podminky naraz – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Keyzio0
Newbie
12. 11. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, prosím vás, proč se mi spouští při splnění podmínky zároveň kód pro nesplnění podmínky ?

Zadal jsem znak "P" a program mi vypsal:

Zadali jste znak: P

zadaný znak není v rozsahu čísel nebo velkých  písmen

#include <stdio.h>

int main()
{
	char a, b;
	a = getchar();
	if ( (a>'A' && a<'Z') || (a>'0' && a<'9'))
	{
		printf("Zadali jste znak: %c\n", a);
	}
	else
	{
		printf("zadaný znak není v rozsahu čísel nebo velkých  písmen\n");
		return 0;
	}

	b = getchar();
	if ( (b>'A' && b<'Z') || (b>'0' && b<'9'))
	{
		printf("Zadali jste znak: %c\n", b);
	}
	else
	{
		printf("zadaný znak není v rozsahu čísel nebo velkých  písmen\n");
		return 0;
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.54.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
12. 11. 2012   #2
-
0
-

Použij debuger, breakpointy, krokování... 
Podívej se, co se načte do b.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Keyzio0
Newbie
12. 11. 2012   #3
-
0
-

tak ja umím v Ubuntu v terminalu akorat prelozit program ale debuger spustit neumim.

Ale jinak jsem ocekaval ze po vyhodnoceni prvni podminky jako TRUE to po me bude chtit dalsi znak

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.54.–
Řešení
hlucheucho+10
Posthunter
12. 11. 2012   #4
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

po zadání P <ENTER> jsou v cin 2 znaky (zkoušel jsem to, byly tam P a <LF>). Pokud chceš aby čekal na další znak, musíš nejdříve vyprázdniz vstupní buffer.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
ondra.holub+1
Stálý člen
12. 11. 2012   #5
-
0
-

#3 Keyzio
gdb -tui program

Nebo si to spusť v ddd - nemusíš se učit ovládání z příkazové řádky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 192.35.17.–
oplis10
Newbie
12. 11. 2012   #6
-
0
-

#1 Keyzio
Pokud změníš a=getch(),

b=getch()

Bude to dělat to co chceš

Při použití a=getchar() musíš před dalším načítáním vyčistit buffer, protože tam zůstane znak nového řádku

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.199.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 74 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý