Github a projekt – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Github a projekt – C / C++ – Fórum – Programujte.comGithub a projekt – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

ingiraxo+15
Grafoman
12. 11. 2012   #1
-
0
-

Zdravim, předem se omlouvám, že tohle nepatří moc do této sekce, ale nenašel jsem žádnou vhodnou :/

O co jde... budu dělat projekt a chci ho umístit na github, ale teď si pokládám otázku jak je to se synchronizací

příklad... já stáhnu z githubu poslední projekt, začnu na něm pracovat na localu... mezitím si někdo stáhne taky ten projekt, ale já to hned potom commitnu na github, takže on bude mít vlastně starou verzi

jak se tenhle problém řeší? zatim jsem dělal hlavně na SVN a převázně sám.. vim, že existuje něco jako merge, co spojí projekty, ale co když v každým je část kodu na stejným řádku odlišná?

Díky za vysvětlení

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 11. 2012   #2
-
0
-

pred nahranim si musi zkontrolovat jestli ma aktualni branch a v pripade ze neco pribylo tak se musi postarat o merge - aby se pak dalo uploadovat a prejit na tu novou verzi bez nejakeho merge na serveru (fast-forward)

ma to pripadne i nejaky moznosti jako rebase, ale to sem zatim moc neresil..

(mimochodem todle je obecne z gitu... nic jako github v praci nepouzivame)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ingiraxo+15
Grafoman
12. 11. 2012   #3
-
0
-

no a co když nastane konflikt? např. dva lidi budou upravovat jeden soubor, jeden to commitne a druhej to bude chtit taky commitnout, tak nebude moct kvuli konfliktu

jak se tohle resi? predpokladam aktualizovat soubor a az potom rucne projit zmeny?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 11. 2012   #4
-
0
-

no fetchne a zamerguje k sobe.. pri kolizich muze pouzit nejakej lepsi merge tool .. treba meld nebo tak (a pak to nahraje samozrejme)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
XP
~ Anonymní uživatel
401 příspěvků
13. 11. 2012   #5
-
0
-

No zrovna s kolegou ve škole jsme zkusili použít na náš projekt GitHub. Webové rozhraní je super, ale klient je už horší. Zkusil jsem vyvolat tebou uvedený konflikt a moc dobře to nedopadlo. V GUI neumožňuje merge a ani si stahnout aktualni verzi ze serveru a zmeny prekopirovat rucne. GitHub nepovolil ani commit jinych souboru bez konfliktu. Jinak je k dispozici Git Shell pomoci ktereho by se dali vyresit tyto pripady (nezkousel jsem). 

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.156.–
ingiraxo+15
Grafoman
13. 11. 2012   #6
-
0
-

pomocí shellu by to jít nějak mělo, ale to nevim, jinak client umožnuje merge, ale pouze větví, můžeš vynuceně zavolat commit -a, ale ono to spojí ty 2 soubory (orig + konflikt) do jednoho... ten klient by byl potřeba dost přepracovat... takže když jsem zkoušel konflikt, tak jsem musel násilně naklonovat celej projekt znova a az potom tam přidat změny.. přijde mi to dost pracný

jen mám otázku... pokud nastane konflikt u jednoho souboru, tak jak stáhnu pouze ten jeden soubor? (aktualizuju)

možná jsem natvrdlej, ale prostě svn mi přijde mnohem jednodušší od gitu, ale zas chci používat github

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
metthal
~ Anonymní uživatel
27 příspěvků
13. 11. 2012   #7
-
0
-

Zvol si nejaky GUI tool na riesenie konfliktov. Ja osobne odporucam KDiff3

git config --global merge.tool kdiff3

Tiez odporucam aby si si stiahol nejaku GUI nadstavbu nad git ak si s nim neni kamarat. Tiez mozem odporucit TortoiseGit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:8b2:11d2:ff...–
ingiraxo+15
Grafoman
13. 11. 2012   #8
-
0
-

zkusim najít nějakej lepší klient.. momentálně používám klient přímo z github, je grafickej pěknej, ale umí jen základní věci no

ten meld vypadá dobře, ale je spíš pro unix sys. sice by šel pomocí pythonu i na win, ale nechce se mi instalovat python kvuli tomu

TortoiseGit sice znam, ale zatím jsem nezkoušel (kdysi jsem používal TortoiseSVN)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
XP
~ Anonymní uživatel
401 příspěvků
13. 11. 2012   #9
-
0
-

#6 ingiraxo
V GUI jsem na to přešilel, musel jsem řešit stejně jako ty - klonováním. Jako nejlepší co jsem zatím používal pro správu projektů tak bylo wincvs. Přehledné GUI, umí vše, škoda že je jen pro cvs.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.65.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Import z GitHub — založil Patrik

2D hra, SFML - github repo — založil Stampl

C++ projekt — založil nickan

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý