Bitový součet dvou polí – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Bitový součet dvou polí – C / C++ – Fórum – Programujte.comBitový součet dvou polí – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
12. 11. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,

najde se někdo kdo poradí jak bitově sečíst dvě pole pomocí OR ( | ) ?

Příklad: 1pole = 1111, 2pole = 1010, vysledne = 11001

Předem díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.196.105.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
12. 11. 2012   #2
-
0
-

podle operandů a výsledků to vypadá na aritmetický součet. OR by dal 1111.

součet binárních čísel se řeší na http://programujte.com/forum/vlakno/22491-soucet-dvou-binarnich-cisel/

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
ingiraxo+15
Grafoman
13. 11. 2012   #3
-
0
-

#1 Petr

01111
01010
-----
11001

takze:
1 | 0 = 1
1 | 1 = 0 (+1)
1 | 0 = 1 + 1 = 0
1 | 1 = 0 (+1) = 1
0 | 0 = 0 + 1 = 1

takze vysledek (pozpatku) = 11001

ještě jeden příklad pro větší číslo 

010101111
010001011
---------
100111010

1 | 1 = 0 (+1)
1 | 1 = 0 + 1 = 1 (+1)
1 | 0 = 1 + 1 = 0 (+1)
1 | 1 = 0 + 1 = 1 (+1)
0 | 0 = 0 + 1 = 1
1 | 0 = 1
0 | 0 = 0
1 | 1 = 0
0 | 0 = 0 + 1 = 1

vysledek = 100111010

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
hlucheucho+10
Posthunter
13. 11. 2012   #4
-
0
-

tady někdo nezná funkční tabulku OR. OR dává výsledek 1 když některý z operandů je 1. Při shodných operandech 0 a neshodných 1 dává XOR.

jen tak pro zajímavost: jednobitová sčítačka se dá udělat pomocí XOR (výsledek) a AND (přenos do vyššího řádu). Pokud má pracovat i s přenosem z nižšího řádu, zařadíš dvě  za sebe (děláš součet 3 operandů) s tím, že jejich přenosy sloučíš pomocí OR.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
ingiraxo+15
Grafoman
13. 11. 2012   #5
-
0
-

znám funkční tabulku... ale ted nějak nevim, proč jsem psal OR a počítal XOR  

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
hlucheucho+10
Posthunter
14. 11. 2012   #6
-
0
-

#5 ingiraxo
sorry, rád si rejpnu. Je to snažší, než uklízet před vlastním prahem.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 76 hostů

Podobná vlákna

Součet dvourozměrných polí — založil lukas-prace

Porovnani dvou poli — založil lol

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý