Práca so súborom. Prepis údajov z 2 textových súborov do 1 – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Práca so súborom. Prepis údajov z 2 textových súborov do 1 – C / C++ – Fórum – Programujte.comPráca so súborom. Prepis údajov z 2 textových súborov do 1 – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Kent0
Stálý člen
13. 11. 2012   #1
-
0
-

Dobrý deň

mám príklad:
Vytvorte dva textové súbory, v ktorých v oboch bude odlišný text. Vytvorte program, ktorý do tretieho súboru vpíše test z oboch textových súborov.

Spravil som to nejako takto:

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main(int argc, char *argv[])
{
  char veta[100];
  char veta1[100];
  int c;
  FILE *fw,*fr,*fr1;
  
  fr=fopen("prvy.TXT","r");
  fw=fopen("treti.TXT","w");
  fr1=fopen("druhy.TXT","r");
  
  
  while(feof(fr) == 0)
  {
   c=getc(fr);
   putc(c,fw);
  }
  
  while(feof(fr1) == 0)
  {
  c=getc(fr1);
  putc(c,fw);
  }
     
  fclose(fr);
  fclose(fr1);
  fclose(fw);
  
  system("PAUSE");	
  return 0;
}

chcel by som vedieť či sa to dá spraviť aj inak ako cez čítanie každého znaku samostatne.

Skúšal som to ešte aj takto:
 

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main(int argc, char *argv[])
{
  char veta[100];
  char veta1[100];
  FILE *fw,*fr,*fr1;
  
  fr=fopen("jedna.TXT","r");
  fw=fopen("tri.TXT","w");
  fr1=fopen("dva.TXT","r");
  
  while (feof(fr) == 0) 
  {
   fscanf(fr,"%s",veta);
   fprintf(fw,"%s",veta);
  }
  
   
  while (feof(fr) == 0) 
  {
   fscanf(fr1,"%s",veta1);
   fprintf(fw,"%s",veta1);
  }
 
    
  fclose(fr);
  fclose(fr1);
  fclose(fw);
  
   
  system("PAUSE");	
  return 0;
}

ale toto mi už nefungovalo.

Za každú radu vopred Ďakujem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.157.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 11. 2012   #2
-
0
-

cely radek se da nacist pomoci fgets.. pripadne muzes zjistit velikost souboru, naalokovat pamet a nacist cele do ram najednou pomoci fread (ale nebude to rozdeleny podle radku)

zalezi co chces

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kent0
Stálý člen
13. 11. 2012   #3
-
0
-

Nevedel som ako sa používa tej príkaz fgets tak som si to našiel na nete

"fgets()

Obecně se zapisuje takto:
fgets(řetězec,max,id_souboru)
Funkce fgets() přečte řetězec znaků až do znaku '\n' nejvýše však max znaků ze souboru id_souboru a uloží jej do řetězce řetězec. Návratová hodnota funkce je ukazatel na řetězec řetězec. Pokud je řetězec prázdný, vrací funkce hodnotu symbolické konstanty NULL."

ale neviem ako by som to mal zapísať priamo do programu

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.157.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 11. 2012   #4
-
0
-

normalne:

char line[1024]; // maximalni delka retezce 1023+ukoncovaci znak \0

fgets(line,1023,fr); // si ted nejsem jistej kolik to nakonec nacte znaku presne :D tak radsi o jeden mene

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kent0
Stálý člen
14. 11. 2012   #5
-
0
-

Ďakujem :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.157.–
Kent0
Stálý člen
14. 11. 2012   #6
-
0
-

ak som správne pochopil tak by to malo byť nejak takto

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main(int argc, char *argv[])
{
  char veta[1024];
  char veta1[1024];
  int c;
  FILE *fw,*fr,*fr1;
  
  fr=fopen("prvy.TXT","r");
  fw=fopen("treti.TXT","w");
  fr1=fopen("druhy.TXT","r");
  
  
  while(feof(fr) == 0)
  {
   fgets(veta,1023,fr);
   fprintf(fw,"%s ",veta);
   
  }
  
  while(feof(fr1) == 0)
  {
  fgets(veta1,1023,fr);
  fprintf(fw,"%s ",veta1);
  
  }
  
    
  fclose(fr);
  fclose(fr1);
  fclose(fw);
  
   
  system("PAUSE");	
  return 0;
}

ale nefunguje mi to

takže som to asi niedobre pochopil :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.157.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
14. 11. 2012   #7
-
0
-

"ale nefunguje mi to" je asi tak moc popisne jako, kdyz se rozbije auto a ze nejede...

co presne ti ma fungovat a co presne ti to doopravdy dela

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kent0
Stálý člen
14. 11. 2012   #8
-
0
-

čo to má robiť?
z dvoch textových súborov v ktorých je text(prvý,druhý) má ten text prepísať do jedného(tretí)

čo to robí?

len toto..otvorí to okno a nič sa nedeje 

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.157.–
vitamin+8
Grafoman
14. 11. 2012   #9
-
0
-

chybu mas vo druhom fgets 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Kent0
Stálý člen
14. 11. 2012   #10
-
0
-

už som ju našiel..teraz to už ide

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main(int argc, char *argv[])
{
  char veta[1024];
  char veta1[1024];
  int c;
  FILE *fw,*fr,*fr1;
  
  fr=fopen("prvy.TXT","r");
  fw=fopen("treti.TXT","w");
  fr1=fopen("druhy.TXT","r");
  
  
  while(feof(fr) == 0)
  {
   fgets(veta,1023,fr);
   fprintf(fw,"%s ",veta);
   
  }
  
  while(feof(fr1) == 0)
  {
  fgets(veta1,1023,fr1);
  fprintf(fw,"%s ",veta1);
  
  }
  
    
  fclose(fr);
  fclose(fr1);
  fclose(fw);
  
   
  system("PAUSE");	
  return 0;
}

Ďakujem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.157.–
vitamin+8
Grafoman
14. 11. 2012   #11
-
0
-

Nechcem ti kazit radost, ale mas tam malu chybicku. feof() by si mal testovat az za fgets() alebo radsej testovat navratovu hodnotu fgets():

    while (fgets(veta, 1024, fr) != NULL) 
        fprintf(fw,"%s ",veta);
    

ak je ukonceny subor textom za ktorym nasleduje '\n' + EOF alebo rovno EOF tak sa posledne nacitanie z fgets() zapise 2x

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Kent0
Stálý člen
14. 11. 2012   #12
-
0
-

radosť si mi nepokazil .. tú mi pokazili Slováci keď prehrávali s Českom po 10 min 0:2 :D

ďakujem za radu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.157.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý