Spojení databáze a programu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Spojení databáze a programu – Java – Fórum – Programujte.comSpojení databáze a programu – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
vviston
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 11. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, mám dotaz, rád bych udělal nějaký prográmek, který by pracoval se vstupními daty (bylo by to asi tak 5000 položek typu String), které mají mezi sebou určitě vztahy. K jednomu Stringu by se vztahovalo např dalších 5 položek. Program by měl fungovat formou zkoušení, tzn například vypíšu String Automobil a k němu bude muset uživatel doplnit - kola, volant, motor...tyto hodnoty se zkontrolují a vyhodnotí. Jde o to jak tyto položky uložit ? Jako ideální se jeví nějaká databáze ? A tudíž by mě zajímalo jak spojit databázi v nějakým Java programem ? Základy z databází mám, v Javě jsem pokročilý...kdyžtak budu rád za jiné metody jak program vytvořit, nebo nějaká jiná vlákna, kde bych se mohl dočíst více, diky ! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2002:9320:de8a::9320:de8a...–
Reklama
Reklama
sakal910
Stálý člen
14. 11. 2012   #2
-
0
-

#1 vviston
Tady máš příklad použití embedded databáze:  

http://www.oracle.com/technetwork/articles/javase/javadb-141163.html

Dále bych doporučoval prostudovat  

http://docs.oracle.com/javase/tutorial/jdbc/index.html

Nebo můžeš použít noSQL databázi, například Kyoto Cabinet  

http://fallabs.com/kyotocabinet/

Je to vlastně databáze, kde používáš klíč-hodnota (String, String), takže v tvém případě by klíč byl Automobil a hodnota třeba "kola;volant;motor"... Z databáze by sis našel podle klíče tu hodnotu ve Stringu a tu pak rozdělil do pole Stringu a jen bys kontroloval správnost :) Oproti tradiční databázi je ta noSql rychlejší takže volba je na tobě :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
Dano
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
14. 11. 2012   #3
-
0
-

Aky interface bude mat aplikacia (web, consola, gui, ...) Podla zvoleneho interfacu by som volil aj pouzitie db.

Tebou popisovany priklad pekne vystihuje object  

java.util.Map<String, List<String>>

ktory mozes pri inicializacii aplikacie natiahnut zo zdroja, co nemusi byt iba db, ale aj properties file, xmlko, ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.127.–
vviston
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 11. 2012   #4
-
0
-

#3 Dano
Mělo by to být normální aplikačka pro Widle s GUI...doporučení tedy ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.241.–
vviston
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 11. 2012   #5
-
0
-

#2 sakal91
Ta poslední varianta vypadá zajímavě ! Díky moc, projedu si to...:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.241.–
Dano
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
14. 11. 2012   #6
-
0
-

#4 vviston
Mozno, len kvoli lahsej administracii dat by som zvolil db, napriklad http://www.h2database.com/html/main.html je pritulna, administracne rozhranie ma cez webstranku (na administraciu nepotrebujes ziadny dalsi nastroj), lahko sa s nou pracuje, podporuje sql standart a ma dobru podporu na webe.

Xmlko by pri administracii (podla Teba odhadovanych)  5000 zaznamov nemuselo byt pohodlne.

Takze zostanem pri db ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.127.–
sakal910
Stálý člen
15. 11. 2012   #7
-
0
-

Já bych určitě zvolil tu noSQL databázi;-) administraci sice nemá ale je jednoduchá, tudiž si múžeš tu aministraci udělat sám a implementovat jí do svého programu;-) a to je výzva:-D

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.217.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý