Vymazání řetězce z proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vymazání řetězce z proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.comVymazání řetězce z proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
15. 11. 2012   #1
-
0
-

S C++ zrovna začínám a mám takovej školáckej problém. Mám proměnnou, kterou chci používat jako takovej temp, chci si do ní dočasně ukládat řetězce různé délky. Problém je, že nevím, jak ji vymazat, aby byla čistá jako při inicializaci. Při vložení nového řetězce se ten starý přepíše, ale zbytek, pokud byl ten původní delší, zůstává v proměnné.

Díky za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.191.204.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
15. 11. 2012   #2
-
0
-

pouzivas std::string alebo pole char ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
15. 11. 2012   #3
-
0
-

#2 vitamin
Používám pole char.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.191.204.–
vitamin+8
Grafoman
15. 11. 2012   #4
-
+1
-
Zajímavé

tak mozes realokovat, cize free() + malloc() alebo realoc()

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
KIIV+42
God of flame
15. 11. 2012   #5
-
+1
-
Zajímavé

nebo memset nebo jen nastavit prvni byte na '\0' pokud pracujes s retezci "normalne"

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
15. 11. 2012   #6
-
0
-

#4 vitamin
To jsem tušil, že by to šlo vyřešit dynamickou alokací. Spíš jsem doufal, že existuje nějakej příkaz na vymazání. Když bych použil typ string, řešilo by se to líp? Našel jsem na cplusplus.com nějaký funkce na mazání řetězců, ale přijde mi to těžkopádný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.191.204.–
15. 11. 2012   #7
-
0
-

#5 KIIV
Asi normálně, jak jsem se to naučil z toho seriálu zde. Pokud změním první znak na '\0', tak si budou funkce myslet, že tam už nic dalšího není?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.191.204.–
KIIV+42
God of flame
15. 11. 2012   #8
-
0
-

#7 forbidden
v naproste vetsine vsechny funkce pouzivaji znak s ascii hodnotou 0 jako ukoncovaci... jak jinak taky poznat v temer libovolne dlouhem retezci kde je konec?

samozrejme pokud neco delas pomoci vlastnich cyklu a podobne, musis tam ten koncovy znak za konec zapsat taky

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
15. 11. 2012   #9
-
0
-

#8 KIIV
Tak to vypadá, jako pro mě nejelegantnější řešení. Díky oběma.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.191.204.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 77 hostů

Podobná vlákna

Vymazani IE cache v C — založil machis

C# Vymazani souboru — založil aTTix

Delphi - vymazání obrázku — založil kokos!

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý