1 program ve 2 souborech – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

1 program ve 2 souborech – Java – Fórum – Programujte.com1 program ve 2 souborech – Java – Fórum – Programujte.com

 

K4BlOs
~ Anonymní uživatel
56 příspěvků
15. 11. 2012   #1
-
0
-

tak tu mám další problém. Mám vytvořit třídu Student (soubor Student.java), která bude mít privátní atributy osobniCislo a prumerZnamek. Musím napsat konstruktor, potřebné getry, setry a metodu toString(). Potom musim napsat metodu String vratLepsiPrumer(Student s), která ze dvou studentů vybere studenta s lepším průměrem známek a prostřednictvím metody toString() zajistí výpis jeho osobního čísla a průměru známek. Funkčnost třídy mám ověřit v aplikační třídě, ve které nejprve načtu pomocí statické metody Student nactiStudenta(Scanner sc) informace o dvou studentech, v pořadí osobní číslo a průměr známek, které budou pro každého studenta zadány na jednom řádku a navzájem odděleny mezerou. Tyto informace o obou studentech musím vypsat (metodou toString()) v pořadí, ve kterém byli studenti zadáni a informaci o studentu s lepším průměrem známek využitím již vytvořené metody datové třídy.

v souboru Student.java mám

public class Student {
	//atributy
	private String osobniCislo;
	private double prumerZnamek;
	
	//konstruktor
	public Student(String osobniCislo, double prumerZnamek) {
		this.osobniCislo = osobniCislo;
		this.prumerZnamek = prumerZnamek;
	}
	
	//getry a setry
	public String getOsobniCislo() {
		return osobniCislo;
	}
	
	public double getPrumerZnamek() {
		return prumerZnamek;
	}
	
	//metoda toString
	public String toString() {
		return "\n<Osobni cislo: " + osobniCislo + ", prumer = " + prumerZnamek + ">"; 
	}
	
	//metoda ktera ze dvou studentu vybere studenta s lepsim prumerem znamek
	public String vratLepsiPrumer(Student s) {
	}
}

a v hlavní třídě mám toto

import java.util.*;

public class Ppa1_cv08_2_A12B0046K {
	static Scanner sc = new Scanner(System.in);
	
	public static Student nactiStudenta(Scanner sc) {
		System.out.print("Zadejte osobni cislo a prumer: ");
    	String osobniCislo = sc.next();
    	double prumerZnamek = sc.nextDouble();
    	sc.nextLine();
    	Student s = new Student(osobniCislo, prumerZnamek);
    	return s;
	}
	
	public static void main(String[] args) {
		sc = new Scanner(System.in);
		sc.useLocale(Locale.US);
		Student[] studenti = new Student[2];
		for (int i = 0; i < studenti.length; i++) {
			studenti[i] = nactiStudenta(sc);
		}
		System.out.println(Arrays.toString(studenti));
	}
}

výstup má vypadat asi takto:

Zadejte osobni cislo a prumer: A09B0999P 3.1
Zadejte osobni cislo a prumer: A08B0999K 2.34
---Vysledky---
<Osobni cislo: A09B0999P, prumer = 3.1>
<Osobni cislo: A08B0999K, prumer = 2.34>
Lepsi prumer ma: <Osobni cislo: A08B0999K, prumer = 2.34>

Navíc mám v tom mojem výpisu navíc ještě před a za polem "[" "]".

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.12.115.–
K4BlOs
~ Anonymní uživatel
56 příspěvků
15. 11. 2012   #2
-
0
-

omylem jsem vytvořil dvakrát toto vlákno jak tohle smažu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.12.115.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý