Program žiaci, pridávanie,odoberanie, ukladanie a mazanie – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Program žiaci, pridávanie,odoberanie, ukladanie a mazanie – C / C++ – Fórum – Programujte.comProgram žiaci, pridávanie,odoberanie, ukladanie a mazanie – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
zero582
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
16. 11. 2012   #1
-
0
-

Prosím Vás mohol by niekto my poradiť ako vypracovať program v c++, ktorý bude:pridávať uživatela,odstraňovať uživateľa, ukladať uživatelov do zoznamu, načítať uživtelov, vypisovať uživatelov, hladať uživatelov podla poradia a aj mazať uživatelov fakt si neviem dať rady ako s tym začať. Ďakujem za odpoveď.   

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.224.–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
16. 11. 2012   #2
-
0
-

předpokládám, že to má být něco jako linkedList místo pole bez použití stl

mohl by si začít třeba tim, že si definujes objekt uživatele.. potom řetězení uživatelů a jejich výpis... pokud uděláš tohle, tak opravdu není problém dodělat zbytek (je to furt to samí už)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
RePRO0
Super člen
16. 11. 2012   #3
-
0
-

Zdravím,

přesně tak jak píše ingiraxo. Je to pořád na stejné brdo.

Pokud máte použít STL, tak potom použiješ vector, nebo list. Pokud ne, tak si budeš muset poradit se spojovým seznamem sám. Častokrát se to řeší i třebas pomocí pole objektů, prostě jak je libo...

 Ale už jdu spát, takže jenom malý nástin:

class User
{
	private:
		string name;
		string surname;
		int age;
};

class MyLinkedList
{
	private:
		struct Node
		{
			Node * next;
			User * u;
		};
};

No a samozřejmě se dodělají metody nad tím listem (MyLinkedList), takže add, remove, atd. 

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.185.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
ingiraxo+15
Grafoman
16. 11. 2012   #4
-
0
-

spíš definice uživatele by měla být takto :) 

struct User
{
    string name;
    string surname;
    unsigned age;
    User* next;

    User() : next(nullptr) { }
};

pokud nesmíte používat string, tak statický pole třeba 30 znaků

a potom až to budeš řetězit, tak to bude vypadat takto 

// 4 uzivatele
user->user->user->user->nullptr

linked-list ma nevyhodu, ze pokud chceš třeba 3. uzivatele, tak
musis projit celej list az do 3. uzivatele

dalsi dulezita vec je, ze kazdej uzivatel musi byt alokaci a musis si
uchovavat ptr na prvniho uzivatele (pripadne muzes i posledniho)


Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
zero582
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
19. 11. 2012   #5
-
0
-

Ďakujem všetkým za pomoc a ešte by som sa chcel spýtať či to mám robyť cez štruktúry? Či to nebude lepšie?



Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.224.–
ingiraxo+15
Grafoman
19. 11. 2012   #6
-
0
-

možná by sis měl ujasnit, co vůbec znamená pojem "struktůra" :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
zero582
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
19. 11. 2012   #7
-
0
-

Je to možné som začiatočník a také sme mali zadanie od cvičiaceho len mne pripadá ako keby ten cvičiaci niekedy sám nevedel čo chce :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.224.–
zero582
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
19. 11. 2012   #8
-
0
-

#7 zero582
jaj ja blbec ospravedlnujem sa to hore je struktura :D pardon

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.224.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 74 hostů

Podobná vlákna

Mazanie znaku — založil Grungy

Mazanie textaku — založil Dodo

Livewires - Mazanie — založil Dolby

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý