C# panel + image – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# panel + image – .NET – Fórum – Programujte.comC# panel + image – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
18. 11. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,
měl bych takový dotaz.
Řekněme, že mám panel1, panel2 a panel3. Všem třem nastavím nějaký vzhled přes
panel1.BackgroundImage = Image.FromFile("Pozadi.jpg");
panel2.BackgroundImage = Image.FromFile("Pozadi.jpg");
panel3.BackgroundImage = Image.FromFile("Pozadi.jpg");

Ale protože je opruz to psát, tak jsem se chtěl zeptat, zda není nějaký fígl, jak to udělat přes cyklus, abych tam nemusel psát za to panel 1,2,3. Děkuji za rady.   

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.29.227.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
18. 11. 2012   #2
-
0
-

Minimálně můžeš použít pole.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.217.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
18. 11. 2012   #3
-
0
-

#1 Martin
Co takhle si udělat obsluhu Paint společnou pro všechny panely a tam to pozadí vykreslit, bude to mj. úspornější na handly, tak jak to máš jsou otevřené 3 grafické handly na stejný obrázek, což je trochu plýtvání...

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
ingiraxo+15
Grafoman
18. 11. 2012   #4
-
0
-

přes cyklus to projet můžeš, ale pro 3 panely je to podle mě zbytečný, kdyby jich bylo treba 10 tak ok, ale tohle je běžnej zápis.. nebo jak ti radí Radek s Paint, pokud to je už velká app a né jen nějaká mini pomůcka do pár KB, ale jinak bych to nechal tak jak to máš

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
18. 11. 2012   #5
-
0
-

Díky za rady nakonec jsem to pořešil přidáním tableLayoutPanelu, do kterého jsem dal moje panely, vzhledem k tomu, že jsem jich měl 20. A následné nastavení vzhledu přes 

             for (int i = 0; i < pocetKaret; i++)
            {
                tableLayoutPanel1.Controls[i].BackgroundImage = imageList2.Images[0];
            }

Chci se zeptat, zda je to možné nebo v čem je to nevýhodné oproti doporučeným metodám. Pokud je to blbý dotaz tak se omlouvám v C# jsem začal dělat přes 14ti dny.   Každopádně ještě jednou díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.29.227.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 88 hostů

Podobná vlákna

Panel a bsSizeable — založil dyžon

C# save panel as .jpg — založil tipetka

Hlavní panel v delphix — založil maherik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý