Staticka metoda – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Staticka metoda – Java – Fórum – Programujte.comStaticka metoda – Java – Fórum – Programujte.com

 

jonhnw
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
18. 11. 2012   #1
-
0
-

ahojte zdrojak, co by mal pocitat pocet cifier a ciferny sucet napisal som toto : 

import java.util.Scanner;
public class AmbrozKU3 {
public static int pocetCifer (int cislo) {
		int poc =0;
		do { cislo =cislo/10;
			poc=poc+1;
		}while (cislo!=0);
		return poc;
	}
	
public static int soucetCifer (int cislo) {
		int souc =0;
		int zb=0;
		do { zb=cislo%10;
			souc +=zb;
			cislo/=10;
		}while (cislo!=10);
		return souc;
	}
	
	public static void main (String[] args){
		Scanner sc =new Scanner (System.in);
		int cislo, pocet, sucet;
		
		do {
			System.out.print("Zadaj celé kladné číslo: ");
			cislo =sc.nextInt();
			if (cislo<0) System.out.println("Zadané číslo musí byť rovné alebo väčšia ako 0");
		} while  (cislo<0);
		
		pocet =pocetCifer(cislo);
		sucet =soucetCifer(cislo);
		
		System.out.println("Zadané číslo ma "+pocet+" cifier, a ciferný súčet je "+sucet);
		
		
	}
}

prekladac mi nehlasi chybu, ale po zadani cisla sa nic nedej, cize niekde musim mat chybu ale neviem ju najst. 

Ďakujem za rady :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.51.–
TheOndrap+2
Super člen
19. 11. 2012   #2
-
0
-

No, tak zkus nějaký ladící výpisy, kam až se tvůj program dostane .. očekával bych že když se ti něco nevypíše, tak se ti program asi zacykluje.

Zkus si po vstupu do každé metody vypsat nějakou hlášku, abys věděl co se ještě provede a co ne.

Pokud používáš nějaký vývojový prostředí, použij Debug mode a stepuj si program krok za kromem

rada: podle mě je chyba v zastavovací podmínce cyklů v metodě soucetCifer.

Podívej se, kdy výsledek dělení bude číslo == 0?

Ondra

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
jonhnw
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
19. 11. 2012   #3
-
0
-

Dakujem za pomoc,

uz viem kde bola chyba, v metode soucetCifer vo while ma byt nie 10 ale 0. uz to ide super. dikes :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.51.–
TheOndrap+2
Super člen
19. 11. 2012   #4
-
0
-

Přesně tak .. je dycky lepší když na to příjdeš sám.

Označ pls vlákno za vyřešené

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
jonhnw0
Newbie
19. 11. 2012   #5
-
0
-

Ale, neda sa mi vlalkno ozančiť za vyriesene, lebo som ho vytvoril ako host, mam taky pocit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Podobná vlákna

Interface - statická metoda — založil Miloš

Abstraktni staticka metoda — založil Dusan R.

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý