Dokonalé čísla - JAVA – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dokonalé čísla - JAVA – Java – Fórum – Programujte.comDokonalé čísla - JAVA – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
~ Anonymní uživatel
57 příspěvků
20. 11. 2012   #1
-
0
-

Potřeboval bych napsat program, který bude vypisovat všechna dokonalá čísla, vůbec si stím nevim rady děkuji.

Téma:

Dokonalá čísla: přirozené číslo je dokonalé, je-li rovno součtu všech svých kladných dělitelů vyjma sebe sama, např. 6=1+2+3. Napište program, který vyhledá všechna dokonalá čísla z intervalu <1,n> a zapíše je do výstupního souboru.
Parametry: n, výstupní soubor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.98.72.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
20. 11. 2012   #2
-
0
-

#1
Aha, další flákač co dostal domácí úkol a "vůbec si s tím neví rady"???

Takže neumíš například ani zjistit, jestli je číslo x dělitelné třeba dvěma?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
marek
~ Anonymní uživatel
474 příspěvků
20. 11. 2012   #3
-
0
-

Choď na to logicky - vychádzaj z definície dokonalého čísla a skús napísať všeobecný vzorec pre také čísla, tzn. x = atď..., a práve to atď. sa snaž zapísať ako algoritmus. A potom už iba urob metódu do ktorej ho schováš :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
dburton0
Duch
28. 11. 2012   #4
-
0
-

jednoduchy reseni je u kazdeho cisla zjistit vsechny jeho delitele a pak je secist... ale podle me bude soucasti zadani i nejakaky maximalni cas a to uz budes muset nejak optimalizovat (napriklad ze kazdy delitel cisla z intervalu je taky soucasti intervalu takze ho nemusis pocitat dvakrat, atd...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.12.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1379 příspěvků
6. 1. 2013   #5
-
0
-

ahoj lidi řeším stejný problém jsem v tom uplnej začátečník ale mám udělaný že mi to ověří jestli je nebo neni dokonalý ale když pak mám zadat nějaké číslo (n) tak nevím jak to udělat aby mi to vypsalo všchny dokonalá šísla od 1 do n ... pls poradí někdo ? 

klecka3@seznam.cz budu moc vděčný

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.194.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
6. 1. 2013   #6
-
0
-

#5 Martin
projedeš to cyklem... není to efektivní (bude to dost pomalé u každého čísla počítat součet dělitelů), ale můžeš provést optimalizace... jedna, která mě napadá, třeba vynechat všechna prvočísla (hint: eratosthenovo síto)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů

Podobná vlákna

Python - dokonalé číslo — založil Umakart

Java - komb.čísla — založil Ralis

Java SE a Java EE developer — založil Vlado

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý