Acces a C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Acces a C# – .NET – Fórum – Programujte.comAcces a C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
enro
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
20. 11. 2012   #1
-
0
-

Zdravím. 

Dělám aplikaci ve WinForms přes kterou se potřebuji dostat k databázi v accesu a upravovat jí/ číst z ní data.

Tady začíná ten problém, do databáze se mi nedaří připojit.

Mám connection string:  

const string ConnectionString = "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=C:\\Users\\Enrocethric\\Documents\\Database1.accdb;";

a při pokusu o připojení dostávám chybu :

"Zprostředkovatel Microsoft.ACE.ODELB.12.0 není registrován v místním počítači".

Zkoušel jsem googlit, ale většina řešení je stejná jako : http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/vstsdb/thread/1d5c04c7-157f-4955-a14b-41d912d50a64

Na získání dat používám metodu ve které je :

 DataTable Tab = null;
            using (OleDbConnection conn = new OleDbConnection(ConnectionString))
            {
                try
                {
                    conn.Open();
                    OleDbCommand command = new OleDbCommand("SELECT * FROM " + tab, conn);
                    OleDbDataReader reader = command.ExecuteReader();
                    Tab = reader.GetSchemaTable();
                }
                catch (Exception e) { MessageBox.Show(e.Message); }

Díky za každou pomoc.


Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Reklama
Reklama
21. 11. 2012   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.128.–
enro
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
21. 11. 2012   #3
-
0
-

Všechny, které by to mohli být( databáze je bez hesla atd a na na localhostu) mám odzkoušené a nic :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Vaizo0
Stálý člen
21. 11. 2012   #4
-
0
-

Podle téhle hlášky bych řekl, že vůbec nemáš nainstalovaný databázový provider na Access.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.35.–
enro
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
21. 11. 2012   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Vaizo0
Stálý člen
22. 11. 2012   #6
-
0
-

Ano, myslím si, že to je ono.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.127.–
enro
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
22. 11. 2012   #7
-
0
-

To stažené mám :/ A pořád nic :/ .. divné je, že když to připojím přes VS před data source wizard, tak on používá úplně stejný  connection string jako já a alespoň načte schéma té tabulky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 198.144.105.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý