Reference na int; – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Reference na int; – Java – Fórum – Programujte.comReference na int; – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
drobax0
Duch
21. 11. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

jsem začátečník v programování obecně. Pokud v metodě uvedu referenční proměnou, třeba Integer, jak změním hodnotu na kterou ukazuje;

tj. Předávám hodnotu odkazem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.31.–
Reklama
Reklama
TheOndrap+2
Super člen
21. 11. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

1) Ahoj

2) V Javě se předávají primitivní datové typy výlučně hodnotou, odkazem se dá předat pouze objekt.

3) Pokud přesto potřebuješ předat (třeba) INT, musíš ho zabalit do třídy OBJECT a potom poslat tu referenci.

4) Myslím, že se to tu už někde na foru řešilo, zkus zapátrat :)

http://programujte.com/…em-hodnotou/

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
drobax0
Duch
21. 11. 2012   #3
-
0
-

#2 TheOndrap

Asi jiná cesta není. Zkoušel jem:

public static void main(String[] args) {
  // TODO Auto-generated method stub
  Integer a=new Integer(2);
  Integer b=new Integer(5);
 
  swap (a,b);
 
  System.out.println ("A="+a+" B="+b);
 
 
}
static void swap(Integer a,Integer b) {
  int pomocna=0;
  // Lze měnit přes instanci?
  pomocna = a;
  a=b;
  b=pomocna;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.31.–
drobax0
Duch
21. 11. 2012   #4
-
0
-

#2 TheOndrap
A nefunguje ani to to:

	public static void main(String[] args) {
		// TODO Auto-generated method stub
		String a;
				
		a="Ahoj";
		
		swap (a);
		System.out.println (a);
		
	System.exit(0);
	}
	static void swap(String s) {
		s= new String("čau");
	}
}

Opravdu jsou objekty předávané odkazem? Podle toho co jsem pochopil, tak paramety jsou vždy předávány hodnotou. A ne objekty odkazem jak tvrdí darthdeus. Nebo se pletu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.31.–
Řešení
ingiraxo+15
Grafoman
21. 11. 2012   #5
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

tohle je největší demence Javy, nemůžeš předat hodnotu odkazem pokud to není objekt, takže pokud chceš předat třeba základní typ jako int, double, string apod. tak to musíš zabalit do objektu... takže například takto 

public class Main {

    public static void main(String[] args) {
        SwapObject obj = new SwapObject(50, 100);

        swap(obj);
    }

    private static void swap(SwapObject obj) {
        if (obj != null) {
            Object tmp = obj.a;
            obj.a = obj.b;
            obj.b = tmp;
        }
    }
}

final class SwapObject {

    public Object a;
    public Object b;

    public SwapObject(Object a, Object b) {
        this.a = a;
        this.b = b;
    }
}

zlatý jazyky rodiny C, kde tohle vůbec není problém... Java hold hlade až příliš velkej důraz na bezpečnost a tím, že je kompletně OOP, tak jiná možnost (aspoň pokud vim), tak neni

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý