Přesměrování po vložení údajů do db – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přesměrování po vložení údajů do db – PHP – Fórum – Programujte.comPřesměrování po vložení údajů do db – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
21. 11. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych poradit s banálním problémem. Po vložení údajů do db chci návštěvníka přesměrovat zpět na stránku s výpisem. Kód je následující:

<?php
  // zde je include souboru s konstantami
  include ("MySQL_def.php");
  include ("MySQL_con.php");
  $vysledek=mysql_query("insert into osoby (Jmeno, Prijmeni) values ('".$_POST["Jmeno"]."','".$_POST["Prijmeni"]."')");
  if ($vysledek)
    header ("Location: http://localhost/40_select.php");
  else
    echo "Nepodařilo se vložit záznam do databáze";
  exit;
?>

Pokud dám do kódu místo funkce Header jen echo "Záznam byl úspěšně uložen", tak vše fuguje, takže počítám, že chyba je právě ve funkci Header. Možná jsem slepý a zapomněl jsem na nějakou prkotinu, ale přesměrování prostě nefuguje :-(

Předem díky za jakoukoliv pomoc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.52.–
Yohaku0
Návštěvník
21. 11. 2012   #2
-
0
-

#1 Honza
Zkus dát pryč http://localhost/. Nejsem ale jistý. :D

Edit: tak jsem to odzkoušel, a to není ten problém. Zkusil jsem i celý kód a mě to jede. Nevím proč tobě ne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.107.247.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
21. 11. 2012   #3
-
0
-

Nemůže to být tedy v nějakém nastavení PHP nebo Apache na localhostu? Jsem začátečník, tak moc netuším. Zatím jsem to vyřešil obalením funkcí ob_start(), což funguje, ale rád bych ten kód měl co nejjednodušší a vyhnul se tomu :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.52.–
CZechBoY+4
Věrný člen
23. 11. 2012   #4
-
0
-

#1 Honza
funkce header funguje, pouze pokud jsi neodeslal žádný jiný výstup ze skriptu

můžeš zkontrolovat přes headers_sent() -> headery co pošleš jsou už k ničemu

nejčastější chyby jsou: prázdný řádek, BOM

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
27. 11. 2012   #5
-
0
-

#4 CZechBoY
To vím, to jsem se dočetl, ale děkuju! Podle kontroly funkcí headers_sent() je totiž hlavička už opravdu odeslaná před spuštěním funkce header (). Ale stejně nevím, co s tím, protože ani prázdný řádek ani BOM tam nemám (používám PS Pad se správným nastavením). Prostě žádný výstup, který by způsobil odeslání hlavičky :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.52.–
ench0
Stálý člen
27. 11. 2012   #6
-
0
-

Zkontroluj BOM i v těch vkládaných souborech. By ses divil kde všude se na to dá zapomenout. Taky vidím, že ukončuješ php skript pomocí ?> - mrkni se, jestli za tím nemáš prázdné znaky (mezeru či dokonce řádek). 

Respektive bych ti poradil tu ukončovací sekvenci ani nepoužívat (pokud není nezbytná).

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.242.90.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
27. 11. 2012   #7
-
0
-

#6 ench
Děkuju, děkuju! Byl to opravdu prázdný řádek na konci vloženého "MySQL_con.php"!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Vložení více údajů do databáze — založil Anonymní uživatel

Vypsání údajů o PC — založil eidam1995

Script na přepsání osobních údajů — založil ProgDan Soft

GDPR v delphi - ochrana údajů — založil roman.exe

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý