Načítání prvků matice – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Načítání prvků matice – C / C++ – Fórum – Programujte.comNačítání prvků matice – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

losos
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
21. 11. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,

poradil by mi někdo se vstupem pro matici? ... Mám napsat program, kde nejprve zadám řád matice a pak postupně jednotlivé prvky ( a nechat vypsat součty jednotlivých řádků ) ... Doteď jsme se vstupy pracovali tak, že jsme měli daný počet prvků, které se budou zadávat nebo aspoň jaký prvek bude poslední. Jenže teď když nevím kolik bude prvků ani u jakého prvku se zastavit, tak to nějak nemůžu dát dohromady :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.242.101.–
losos
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
21. 11. 2012   #2
-
0
-

Jó, neuvedl jsem v čem programuji - tak to napravím, programuji v C, né C++

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.242.101.–
ingiraxo+15
Grafoman
21. 11. 2012   #3
-
0
-

vsak sis to napsal už.. jako první zadáš řád matice, třeba 3x3, to musíš dyn. alokovat a potom už bez problému načteš prvek po prvku a přidáš do matice 

int main()
{
    int** matrix = NULL;
    int x, y, i, j, n;

    scanf("%d%d", &x, &y);
    matrix = (int**)calloc(y, sizeof(int*));

    for (i = 0; i < x; i++)
    {
        *(matrix + i) = (int*)calloc(x, sizeof(int));

        for (j = 0; j < y; j++)
        {
            scanf("%d", &n);
            *(*(matrix + i) + j) = n;
        }
    }
    return EXIT_SUCCESS;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
TheOndrap+2
Super člen
21. 11. 2012   #4
-
0
-

#1 losos
Vždyť ty přece víš, kolik těch prvků bude, bude jich n^2.

Předpokládám tedy, že se jedná o čtvercovou matici (jako v 95% školních příkladů)

  • víš řád, můžeš tedy vytvořit proměnnou typu dvourozměnrné pole celých čísel.
  • uděláš bud jeden cyklus (0 až n^2-1) nebo uděláš cyklus (0 až n-1)-řádkový a do něj vnoříš druhý (0 až n-1)-sloupcový a vesele načítáš a ukládáš čisla do pole na pozice [radkovy_index][sloupcovy_index]
  • jak si s tou maticí potom pohraješ už je tvoje věc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý