Přidání hodnot do pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Přidání hodnot do pole – C / C++ – Fórum – Programujte.comPřidání hodnot do pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
mx
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
21. 11. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych poradit, jak postupně přidávat hodnoty do pole. Mám to takhle ale nějak to nejede.

float pole [5];
	float a,c,d;
	cin >> a;
	cin >> c;
	d=(a/c);
	for (int i=0; i<6; i++)
		if(pole[i] == "")
		{
			pole[i] = d;
			cout << pole[i]<<endl;
		}
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
21. 11. 2012   #2
-
0
-

cyklus for ma prebehnut interval <0, 5), nie <0, 6)

snazis sa porovnat cstring s float ( pole[i] == ""   ???? )

miesto:

pole[i] = d;

pouzi: pole[i] = (a/c);    //premenna d je potom zbytocna

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
mx
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
21. 11. 2012   #3
-
0
-

No mám na mysli že pokud najde prázdnou hodnotu tak přiřadí proměnou, aby nedocházelo k přepisování

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
TheOndrap+2
Super člen
22. 11. 2012   #4
-
0
-

#3 mx
vitamin tě chápe, on ti jenom dává 2 rady, kde máš chyby a jednu poznámku, co jde udělat líp:

  1. Cyklus ti provede 6 iterací, ty potřebuješ jenom 5 - pole má velikost 5, indexované od 0.
  2. Číselnou hodnotu (float) můžeš porovnávat zase jenom s číslem, ne s "" - řetězcem, tudíž musíš dát == 0.0
  3. (rada) Můžeš použít pole[i] = a/c, abys ušetřil jednu proměnnou - d

Nevím jak jinak to mám napsat(přeformulovat), aby to bylo pochopitelný. Bazinga ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
mx
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
22. 11. 2012   #5
-
0
-

Jo už tomu rozumím. Už mi to ukládá. Ještě bych se chtěl zeptat jak to uložím jen jednou? Ted mi to ukládá do celého pole.. Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
vitamin+8
Grafoman
22. 11. 2012   #6
-
0
-

#5 mx
Co chces aby ten program robil?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
TheOndrap+2
Super člen
22. 11. 2012   #7
-
0
-

Dáš hned po prvním přiřazení příkaz break(v tom IF) . Ten udělá to, že se cyklus okamžitě přeruší, což ty potřebuješ

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
ingiraxo+15
Grafoman
22. 11. 2012   #8
-
0
-

a není pak zbytečněj cyklus, když se má hodnota uložit jen jednou? do prvního indexu to můžeš udělat i takto 

float a, c;
cin >> a >> c;
float pole[5] = { a / c };

ostatni prvky se samozřejmě vynulujou

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
TheOndrap+2
Super člen
22. 11. 2012   #9
-
0
-

On to pole asi potřebuje plnit postupně do prvního volnýho, ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
ingiraxo+15
Grafoman
22. 11. 2012   #10
-
0
-

nevim co přesně to má dělat, ale psal, že to chce uložit jen jednou, ale aby to nebylo v celém poli a vzhledem k tomu, že pole je od začátku prázdný, tak bych řekl, že to stačí takto - pouze uložit na první pozici v poli..

nebo jestli má zadávat pro každej prvek v poli jiný hodnoty nevim..neznam přesný zadání

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
TheOndrap+2
Super člen
22. 11. 2012   #11
-
0
-

#10 ingiraxo
nevím mno .. jako máš pravdu, ale píše postupně.

Takže já sem to pochopil jako postupný plnění pole podle toho kde je místo :)

Uvidíme až/jestli odepíše

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
mx
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
22. 11. 2012   #12
-
0
-

#9 TheOndrap
Přesně tak jak říkáš. Celý je to v cyklu, takže vždy když vypočítám nějakou hodnotu, tak uložit do dalšího volnýho políčka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
ingiraxo+15
Grafoman
22. 11. 2012   #13
-
0
-

no ale moment, ty si na začátku vypočteš (a / c), to by si musel vzdy při každým cyklu zadat nový hodnoty pro "a" a "c" z konzole, jinak budeš mít v poli stejný hodnoty

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
mx
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
22. 11. 2012   #14
-
0
-

jo to jo, dal jsem to sem jen jako příklad, možná kvůli tomu to bylo zavádějící

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
ingiraxo+15
Grafoman
22. 11. 2012   #15
-
0
-

psal si už, že ti to funguje, tak v tom případě si přidej do cyklus cin pro načtení nových hodnot a máš hotovo :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
mx
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
22. 11. 2012   #16
-
0
-

jasně...děkuji za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 85 hostů

Podobná vlákna

Přidání Stringu do pole — založil Elopes

Zapsání hodnot do pole — založil Kenvelo

Nacteni hodnot do pole — založil Romanzdk

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý