String – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

String – C / C++ – Fórum – Programujte.comString – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Karel P.
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
23. 11. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den mam dotaz, ale nevím přesně jak ho formulovat :-) Dám příklad, budu mít dvě proměnný a do každý z nich si budu ukládat nějaký čísla program poběží furt do kola dokud ho neukončím sám. Lze si ty čísla potom nějak zavolat zpětně abych je vypsal? Ale ne pomocí pole. Lze to řešit jinak??

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
23. 11. 2012   #2
-
0
-

spojovy seznam? kdyz ne pole

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
23. 11. 2012   #3
-
0
-

pokud jde o vyvolání těch čísel po skončení programu, tak je uložit do souboru

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Karel P.
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
23. 11. 2012   #4
-
0
-

Ne to ne myslim tim napriklad to ze, program se me bude ptat na cislo ja budu zadavam vzdy jedno pak zadam druhy atd... a potom treba pri stisku urcite klavesy se program ukonci ale pred tim nez se ukonci tak se vypisou vsechny cisla ktery sem dosud napsal

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
Keyzio0
Newbie
23. 11. 2012   #5
-
0
-

Pokud to dobre chapu staci ti obycejny scanf() v cyklu a podminku ukonceni das stisk klavesy ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.54.–
Keyzio0
Newbie
23. 11. 2012   #6
-
0
-

neco takoveho ?

int x;
while ( getchar() != 'p')
{
	scanf("%d", &x);
	printf("%ď", x);	
}
// pos stisku klavesy p se cteni ukonci
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.54.–
Karel P.
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
23. 11. 2012   #7
-
0
-

Chapes me dobre, ale jsem začátečník ale jsem zacátečník a tomu kodu co jsi napsal moc nerozumim... jdu to vyzkoušet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
Keyzio0
Newbie
23. 11. 2012   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.54.–
Karel P.
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
23. 11. 2012   #9
-
0
-

Nemohl bys mi to prosim nejak lip osvětlit :-) asi toho chci moc ale fakt se v  tom moc nevyznám. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
Keyzio0
Newbie
23. 11. 2012   #10
-
0
-

kdyz nemas zaklady, tak asi ne....cykly ti bez zakladu tezko vysvetlim a navic v tom odkazu je mas dost podrobne

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.54.–
Keyzio0
Newbie
23. 11. 2012   #11
-
0
-

evidentne by jsi chtel bez jakychkoli znalosti pochopit napr 10.kapitulu. To nepujde

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.54.–
oplis10
Newbie
23. 11. 2012   #12
-
0
-

#7 Karel P.
Buď Tě nechápe, nebo ty nevíš co chceš  

Zadání znělo jasně...načítat do proměnné čísla a vypsat je po ukončení  cyklu....tzn. zpětně ty, které byly načteny., což program od Keyzio nesplňuje.
Toto musíš řešit pomocí pole..jinak to nejde, protože pokud budeš mít jednu proměnnou, tak si ji pokaždé přepíšeš a starou hodnotu nezjistíš.

Další řešení, ale to už je pro tebe asi vyšší dívčí je pomocí spojového seznamu nebo vector.

Ale pokud se budem držet toho, že jsi začátečník....tak odpověď na původní otázku je...ne, bez pole to nejde

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.199.–
Karel P.
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
23. 11. 2012   #13
-
0
-

proste neco takovyho #include <iostream>

using namespace std;
int main(void)
{
do{
int a;
int b;
cout << "Zadej cislo a :";
cin >> a;
cout<< "Zadej cislo b :";
cin >> b;

}while ((a!=0)&&(b!=0));
return 0;

}

ze kdyz stisknu 0 a 0 tak se program ukonci ale nez se ukonci tak mi to vypise vsechny cisla ktery sem doposud zadal....me staci rict kam si je mam ukladat ty cisla do ceho do nejakyho retezce? string ale cisla nezere tak jak to mam udelat nebo to jde nejak s tim stringem? do pole to nesmim ukladat to nam ucitel zakazal...

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
23. 11. 2012   #14
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lorin0
Návštěvník
23. 11. 2012   #15
-
0
-

Zkus se kouknout na specifikaci vektoru. Popřípadě na spojový seznam. Oboje už tu bylo zmíněno.

Samozřejmě můžeš čísla ukládat třeba do souboru, řetězce atd...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.72.–
oplis10
Newbie
23. 11. 2012   #16
-
0
-

#1 Karel P.
Nápověda, ať máš alespoň nějakou zásluhu, zkus to upravit sám dle potřeby

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.199.–
oplis10
Newbie
23. 11. 2012   #17
-
0
-

#16 oplis1
Nedal jsem ti kód :-) 

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

int main ()
{
  int input,n;
  int count=0;
  int * numbers = NULL;
  int * more_numbers;

  do {
     printf ("Enter an integer value (0 to end): ");
     scanf ("%d", &input);
     count++;

     more_numbers = (int*) realloc (numbers, count * sizeof(int));

     if (more_numbers!=NULL) {
       numbers=more_numbers;
       numbers[count-1]=input;
     }
     else {
       free (numbers);
       puts ("Error (re)allocating memory");
       exit (1);
     }
  } while (input!=0);

  printf ("Numbers entered: ");
  for (n=0;n<count;n++) printf ("%d ",numbers[n]);
  free (numbers);

  return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.199.–
Karel P.
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
23. 11. 2012   #18
-
0
-

Díky moc :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
23. 11. 2012   #19
-
0
-

sem myslel ze na to nema pouzit pole... krom toho vypadalo ze to muze delat v C++ a najednou tezky C ... a dynamicky pole je taky pole

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
vitamin+8
Grafoman
23. 11. 2012   #20
-
0
-

Ak by nevadilo ze cisla budu v opacnom poradi tak sa da pouzit rekruzia:

void fnc(){
	int i;
	printf("zadaj cislo: ");
	scanf("%d", &i);
	if(i)fnc();
	printf("%d, ", i);	
}
int main(){	
	fnc();
	return EXIT_SUCCESS;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

String to hex ebo Byte()"string" — založil Roman Uherek

String v C++ — založil Začátečník JK

String — založil zonda

String — založil RePRO

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý