Kódování – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kódování – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comKódování – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Farrell0
Newbie
24. 11. 2012   #1
-
0
-

Zdar

mám problém s kódováním téhle kraviny: http://farpc.eu/bios

Používám vlastní font a musí tam být nastavené UTF-16 (soubor je toho typu) a nějak mi to online nešlape (offline jo)

Má to vypadat nějak takto:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.187.–
www.farpc.eu
CZechBoY+4
Věrný člen
29. 11. 2012   #2
-
0
-

#1 Farrell
:D

co přesně ti nefunguje? načítání toho fontu? pozicování?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Farrell0
Newbie
30. 11. 2012   #3
-
0
-

 Že by kódování? To ohraničení tabulek pod UTF8 nefaka

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.188.–
www.farpc.eu
CZechBoY+4
Věrný člen
30. 11. 2012   #4
-
0
-

#3 Farrell
nechápu co máš za problém.. to je snad otázka CSS ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Farrell0
Newbie
30. 11. 2012   #5
-
0
-

Hele, když tomu nerozumíš, tak neraď :)

To co vidíš je čistý text - 80x25 znaků, zádné jiné prvky. PRE a v tom text + obarvení pomocí spanu a style tagu

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.188.–
www.farpc.eu
CZechBoY+4
Věrný člen
30. 11. 2012   #6
-
0
-

#5 Farrell
no to já vidim se mi zdá stejný jako předloha (BIOS)

tak proto se ptám kde je nějaká chyba

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Farrell0
Newbie
30. 11. 2012   #7
-
0
-

"Má to vypadat nějak takto:" tudíž online to tak nevypadá - jsou tam nějaké paznaky - pravděpodobně kvůli UTF16

A ano, je to přesná replika biosu, se vším všudy - je to prostý text, jen obarvený a to ohraničení má speciální ascii kód, který jiné kódování nepobírá..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.188.–
www.farpc.eu
Farrell0
Newbie
30. 11. 2012   #8
-
0
-

Nějak takhle to vypadá v kódu:

<div id="busybox"><span style="color: white; background: blue">                     Phoenix - AwardBIOS CMOS Setup Utility                     
ÉÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÑÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ»
º                                       ³                                      º
º  <span style="color: white; background: red">¯ Standard CMOS Features</span>             ³    <span style="color: yellow">Load Fail-Safe Defaults</span>           º
º                                       ³                                      º
º  <span style="color: yellow; background: blue">¯ Advanced BIOS Features</span>             ³    <span style="color: yellow">Load Optimized Defaults</span>           º
º                                       ³                                      º
º  <span style="color: yellow; background: blue">¯ Advanced Chipset Features</span>          ³    <span style="color: yellow">Set Supervisor Password</span>           º
º                                       ³                                      º
º  <span style="color: yellow; background: blue">¯ Integrated Peripherals</span>             ³    <span style="color: yellow">Set User Password</span>                 º
º                                       ³                                      º
º  <span style="color: yellow; background: blue">¯ Power Management Setup</span>             ³    <span style="color: yellow">Save & Exit Setup</span>                 º
º                                       ³                                      º
º  <span style="color: yellow; background: blue">¯ PnP/PCI Configurations</span>             ³    <span style="color: yellow">Exit Without Saving</span>               º
º                                       ³                                      º
º  <span style="color: yellow; background: blue">¯ PC Health Status</span>                   ³                                      º
º                                       ³                                      º
ÇÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÁÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄĶ
º Esc : Quit      F9 : Menu in BIOS      Arrows   : Select Item                º
º F10 : Save & Exit Setup                                                      º
ÇÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄĶ
º                                                                              º
º                        <span style="color: yellow; background: blue">Time, Date, Hard Disk Type...</span>                         º
º                                                                              º
ÈÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍͼ
</span>
<input type="text" spellcheck='false' maxlength='77' id="vstup" onkeypress="return change()" onchange="change()" onmousedown="return false">
</div>
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.188.–
www.farpc.eu
CZechBoY+4
Věrný člen
30. 11. 2012   #9
-
-1
-
Mimo téma

#8 Farrell
wtf? 

ty čáry udělej přes css, ty paznaky dej pryč

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Farrell0
Newbie
1. 12. 2012   #10
-
0
-

Takhle poradit jsem si mohl sám :D Ne neudělám, protože nejde jen o bios, tohle má být výstup jednoho VM v RAW formátu a nikdy nevím, co přesně bude potřeba vykrestlit - to PRE je jako klasický výstup VGA, zkrátka když budu ve VM pracovat s ASM s INT 10h, tak to lze přímo vykreslovat zde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.188.–
www.farpc.eu
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
1. 12. 2012   #11
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Řešení
Farrell0
Newbie
1. 12. 2012   #12
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

S tvorbou "psaných" boxů samozřejmě problém nemám, vy asi neumíte číst název topicu...

Říkal jsem, že font mám vlastní... Ale zapsat znak v HTML formátu mě nenapadlo, tudíž aspoň díky na nasměrování... Tudíž odpověď  by měla být: Použij klasické UTF-8 a místo přímého zápisu znaků použij HTML zápis. Šupito presto.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.188.–
www.farpc.eu
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Kódování — založil wise

Kódování — založil viky

Kódování — založil Alf

Kódování — založil wise

Kódování win1250 — založil wickzig

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý