N rozmerne pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

N rozmerne pole – C / C++ – Fórum – Programujte.comN rozmerne pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Keyzio0
Newbie
25. 11. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, prosím Vás mám následujíchí pole:

int n;
int i = 0;
int pole[30];

scanf(%d, &n);

while ( i != n)
{
 scanf("%d, &hodnota);
 pole[i] = hodnota;
 ++i;
}

jak mám najít největší číslo z pole pole, když počet porovnávaných čísel závisí na proměnné ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.54.–
Reklama
Reklama
reciproke0
Návštěvník
25. 11. 2012   #2
-
0
-

#1 Keyzio
Máš proměnnou MAX, když budeš načítat první číslo tak si ho do ní uložíš. A když budeš načítat další, tak porovnáš zda je právě zadané větší než MAX, když bude uložíš si ho také do MAX.

Nevím co konkrétně řešíš, ale co se stane když bude n => 30? nebo n je právě tak omezeno?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.4.–
Keyzio0
Newbie
25. 11. 2012   #3
-
0
-

#2 reciproke
ten priklad jsem osekal pro pochopení o hromadu podmínek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.54.–
Keyzio0
Newbie
25. 11. 2012   #4
-
0
-

#2 reciproke
jinak umim najit nejvetsi cislo....ale nechci porovnavat 30 polozek z pole kdyz jsem jich zadal treba jen 5..to 20ti rozmerne pole je tam kvuli maximu...podminky mam v main programu

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.54.–
reciproke0
Návštěvník
25. 11. 2012   #5
-
0
-

#4 Keyzio
Ty znáš kolik je zadáno, vždyť je to proměnná n. Mimo to ty můžeš hledat ihned při zadávání v tom cyklu while.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.4.–
Keyzio0
Newbie
25. 11. 2012   #6
-
0
-

J tak, kouknu na to diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.54.–
Keyzio0
Newbie
25. 11. 2012   #7
-
0
-

Využil jsem porovnání přímo v cyklu, díky za trknutí

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.54.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 88 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý