Kontrola přetečení – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kontrola přetečení – C / C++ – Fórum – Programujte.comKontrola přetečení – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Keyzio0
Newbie
25. 11. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, mohu jako podmínku pro přetečení zapsat:

int prom = 1000; //limits.h mam

while(1)
{
	if ((prom += prom) > UINT_MAX)
	{
	printf("přetečení");
	return 0;
	}
}

pořád mi to někde leze do nekonečné smyčky

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.54.–
Reklama
Reklama
cibule0
Návštěvník
25. 11. 2012   #2
-
0
-

#1 Keyzio
Kdyz mas UINT tak to je unsigned int, tak to prom by si mel mit taky ne int a pokud ta promena pretece tak tam je ta hodnota UINT_MAX, čili if ((prom += prom) == UINT_MAX)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
Keyzio0
Newbie
25. 11. 2012   #3
-
0
-

#2 cibule
j to byl překlep prom je deklarována jako unsigned.

Teď jsem tam dal místo znak > porovnání == a stejný výsledek;

Já myslel, že když mám UINT_MAX hodnotu např. 2 200;

a prom 1000, tak když já v druhém cyklu příčtu  2 000 + 1 000 (prom += prom), tak těch zbylých 800 přeteče a budu porovnávat zase 800 == UINT_MAX

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.54.–
Keyzio0
Newbie
25. 11. 2012   #4
-
0
-

už jsem na to přišel

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.54.–
Keyzio0
Newbie
25. 11. 2012   #5
-
0
-

   

int prom = 1000; //limits.h mam
unsigned int b;


while(1)
{
        prom += prom;
        b = (UINT_MAX - prom)
	if (b < prom)
	{
	printf("přetečení");
	return 0;
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.54.–
cibule0
Návštěvník
25. 11. 2012   #6
-
0
-

#4 Keyzio
Mas pravdu ted jsem to koumal

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 115 hostů

Podobná vlákna

Kontrola id — založil Majox

Kontrola HW — založil Petr

Kontrola — založil jiri.free

Kontrola vstupu — založil Kuba-$

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý