Podmínka pro ukončení cyklu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Podmínka pro ukončení cyklu – Java – Fórum – Programujte.comPodmínka pro ukončení cyklu – Java – Fórum – Programujte.com

 

K4BlOs
~ Anonymní uživatel
56 příspěvků
25. 11. 2012   #1
-
0
-

potřebuju aby mi cyklus skončil když "i" bude "=". 

public static void binarniVyhledavani(int[] pole, int i) {
		int dolni = 0; // dolni mez
	    int horni = 101; // horni mez
	    int pokus = 0;
	    do {
	    	pokus++;
	        int stred = (dolni+horni)/2;
	        System.out.println(pokus + ": " + stred);
	        i = sc.nextLine().charAt(0);
	        if(i == '>') {
	        	dolni = stred;
	        }
	        else if (i == '<') {
	            horni = stred;
	        }
	        else if (i == '=') {
	        	System.out.println("Hledane cislo = " + stred);
	        }
	      } while (i == '=');
	    }

jenže mi program končí hned po zadání prvního znaku. Poradte prosím jak nastavit tu podmínku

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.12.115.–
TheOndrap+2
Super člen
25. 11. 2012   #2
-
0
-

Ahoj

už z principu nemůžeš přece porovnávat celé číslo (i) a znak ('='), ona to ta Java asi zkousne, ale . . 

A taky si rozmysli zastavovací podmínku toho while!

Rada: Jak dlouho má cyklus běžet? Dokud i není '=' .. podle toho to už musíš napsat.

Btw je hloupost předávat si to i jako vstupní parametr, když si jeho obsah stejně přepisuješ.

Btw tohle je podle mě věc na kterou bys mohl přijít sám, kdyby ses trošku zamyslel.,

Ondra

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
K4BlOs
~ Anonymní uživatel
56 příspěvků
25. 11. 2012   #3
-
0
-

jasny moje blbost. Ted mi to doslo. Vubec sem si neuvedomil, ze tam mam "int i". Uz mi to jede. Omlouvam se a dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.12.115.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý