StreamReader in OOP – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

StreamReader in OOP – .NET – Fórum – Programujte.comStreamReader in OOP – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Atheo+4
Stálý člen
26. 11. 2012   #1
-
0
-

Čus, potřeboval bych poradit jak udělat načítání souboru v OOP, už to mám +- hotové ale proměnnou, kterou získám z načteného souboru, nějak nevím jak ho dostat z5 do main souboru a vlastně hov Form1 zobrazit.

Files.cs ->

public void SaveFile(string soubor, string text)
        {
            using (StreamWriter sw = new StreamWriter(soubor))
            {
                sw.WriteLine(text);
                sw.Flush();
            }
        }
public void LoadFile(string promenna, string soubor)
        {
            using (StreamReader sr = new StreamReader(soubor))
            {
                string s;
                while ((s = sr.ReadLine()) != null)
                {
                    promenna = s;
                }
            }
            
        }

a Main.cs

files = new Files();
files.SaveFile("soubor.txt", "nějaký text, který chci uložit");
files.LoadFile(promenna, "soubor.txt");

No měl jsem takový pocit že proměnná se vrátí a uloží se mi do proměnné v main souboru ale bohužel :D předem dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.162.–
Řešení
enro
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
26. 11. 2012   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

jestli to chceš tak, že se uloží do proměné v tom mainu tak

public void LoadFile(out string promenna, string soubor)
        {
            using (StreamReader sr = new StreamReader(soubor))
            {
                string s;
                while ((s = sr.ReadLine()) != null)
                {
                    promenna = s;
                }
            }
            
        }

a v mainu to budeš volat

files.LoadFile(out promenna, "soubor.txt");
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.43.–
Atheo+4
Stálý člen
26. 11. 2012   #3
-
0
-

#2 enro
Jojo super díky. Akorát tam chybí promenna = ""; jinak to hází chybku v tom že není nadefinovaná ta proměnná :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
rudolf_franek0
Stálý člen
29. 12. 2012   #4
-
0
-

Cistsi by asi bylo pouzit

public string LoadFile(string soubor)

Jina moznost krome out je pouzit 

public void LoadFile(StrinBuilder promenna, string soubor)
Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.99.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Podobná vlákna

StreamReader — založil Anonymní uživatel

StreamReader cyklus (VB .NET) — založil pase_v_klecy

OOP? — založil Miro1701

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý