Java - první příklad Herout – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Java - první příklad Herout – Java – Fórum – Programujte.comJava - první příklad Herout – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Martin
~ Anonymní uživatel
1379 příspěvků
26. 11. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, snažím se pochopit základní práci s JAVOU, mám nainstalované NetBeans, a pročtených pár stran Programování v JAVA od Pavla Herouta. Kde bych měl napsat program, který přečte znak ze vstupu zvýší jej o jedničku a vrátí na výstup. Jenže mi jaksi nefuguje ten to přečtění vstupního znaku. Takhle to mám aktuálně, kde je chyba?

/*
 * To change this template, choose Tools | Templates
 * and open the template in the editor.
 */
package prvniprojekt;

/**
 *
 * @author martin
 */
public class PrvniProjekt {
    
    public static void main(String[] args) {
    char znak = System.in.read();
    System.out.println("znak o jedno vetsi je:" + ++znak); 
        
    }
    
}

Jak by to mělo vypadat správně. (přiznám se že nerozumím úplně těm knihovnám import java.io.* a nenašel jsem na webu nějáké srozumitelné info) Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.73.–
Reklama
Reklama
sakal910
Stálý člen
26. 11. 2012   #2
-
0
-

#1 Martin
 

public class PrvniProjekt {

    public static void main(String[] args) {
     Scanner sc = new Scanner(System.in);
     char znak = sc.next().charAt(0);
        System.out.println("znak o jedno vetsi je:" + ++znak);

    }
}

asi takhle :) jinak jestli můžu doporučit, projeď si oficiální tutorial od javy http://docs.oracle.com/javase/tutorial/reallybigindex.html
j
e sice anglicky ale bez AJ se neobejdeš, tak si to aspoň procvičíš :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.8.–
sleepy0
Stálý člen
27. 11. 2012   #3
-
0
-

#1 Martin
to import java.io.* ti importne do daneho classu vsetky kniznice z java.io. Vsak ak mas netbeans tak si len klikni na Ctrl+Space a vybehne ti nejaky CodeCopletion s popisom danheho classu, resp. vsetkych classov v danom package-e.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.195.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Podobná vlákna

Můj první program - Java — založil Radek

První MVC web v Java EE — založil bluray

Herout - pointery — založil tomas_prokop

Pavel Herout - riešenia — založil djmathias

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý