Kalendář PHP-vytvoření fce pro zjištění dnu a měsíce – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kalendář PHP-vytvoření fce pro zjištění dnu a měsíce – PHP – Fórum – Programujte.comKalendář PHP-vytvoření fce pro zjištění dnu a měsíce – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
suplik10
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
27. 11. 2012   #1
-
0
-

 Zdravím,

na netu jsem našel tento poměrně jednoduchý script na vytvoření kalendáře, potřeboval bych vytvořit nějakou fci, která mi po kliknutí na jeden den, zapíše tento datum do databáze. Jediné k čemu jsem se dohrabal je, že vytvořím odkaz na den v týdnu ovšem nevím jak dál (jak zjistit tento den, kdyz dam např. name="den12" tak se mi přes $_POST['den12'] zkrátka nepošle. Jsem lamka nevím jak s tím pracovat.   viz. zdroják. Kdyby byl někdo tak hodný a pomohl mi s tím, neboť si vážně nevím už rady.

<?php
$monat=date('n');
$jahr=date('Y');
$heute=date('d');
$monate=array('Januar','Februar','M&auml;rz','April','Mai','Juni','Juli','August','September','Oktober','November','Dezember');

echo '<table border=0 width=700>';
echo '<th colspan=4 align=center style="font-family:Verdana; font-size:18pt; color:#ff9900;">'.$jahr.'</th>';

for ($reihe=1; $reihe<=3; $reihe++) {
	echo '<tr>';
	for ($spalte=1; $spalte<=4; $spalte++) {
		$this_month=($reihe-1)*4+$spalte;
		$erster=date('w',mktime(0,0,0,$this_month,1,$jahr));
		$insgesamt=date('t',mktime(0,0,0,$this_month,1,$jahr));
		if ($erster==0) $erster=7;
		echo '<td width="25%" valign=top>';
		echo '<table border=0 align=center style="font-size:8pt; font-family:Verdana">';
		echo '<th colspan=7 align=center style="font-size:12pt; font-family:Arial; color:#666699;">'.$monate[$this_month-1].'</th>';
		echo '<tr><td style="color:#666666"><b>Mo</b></td><td style="color:#666666"><b>Di</b></td>';
		echo '<td style="color:#666666"><b>Mi</b></td><td style="color:#666666"><b>Do</b></td>';
		echo '<td style="color:#666666"><b>Fr</b></td><td style="color:#0000cc"><b>Sa</b></td>';
		echo '<td style="color:#cc0000"><b>So</b></td></tr>';
		echo '<tr><br>';
		$i=1;
		while ($i<$erster) {
			echo '<td> </td>';
			$i++;
		}
		$i=1;
		while ($i<=$insgesamt) {
			$rest=($i+$erster-1)%7;
			if (($i==$heute) && ($this_month==$monat)) {
				echo '<td style="font-size:8pt; font-family:Verdana; background:#ff0000;" align=center>';
			} else {
				echo '<td style="font-size:8pt; font-family:Verdana" align=center>';
			}
			if (($i==$heute) && ($this_month==$monat)) {
				echo '<span style="color:#ffffff;">'.$i.'</span>';
			}	else if ($rest==6) {
				echo '<span style="color:#0000cc">'.$i.'</span>';
			} else if ($rest==0) {
				echo '<span style="color:#cc0000">'.$i.'</span>';
			} else {
				echo $i;
		//echo '<a href="#" name="den'.$i.'" type="submit">'.$i.'</a>';
			}
			echo "</td>\n";
			if ($rest==0) echo "</tr>\n<tr>\n";
			$i++;
		}
		echo '</tr>';
		echo '</table>';
		echo '</td>';
	}
	echo '</tr>';
}

echo '</table>';
?> 
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.150.–
Reklama
Reklama
CZechBoY+4
Věrný člen
29. 11. 2012   #2
-
0
-

#1 suplik10
můžeš použít ajax nebo i přes ten odkaz..

odkaz bude mít tvar: zapis.php?datum=<?php echo $jahr.'-'.$this_month.'-'.$i; ?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
KIIV+42
God of flame
29. 11. 2012   #3
-
0
-

a ve <form ...> to urcite mas ze?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 48 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý