Open file dialog – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Open file dialog – C / C++ – Fórum – Programujte.comOpen file dialog – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

xJakubS0
Newbie
27. 11. 2012   #1
-
0
-

Rád bych se zeptal, zda je možné c C++ použít nějakou knihovnu, pro Open File Dialog.

Jedná se mi jak pro Linux tak pro Windows. (Predpokladam ze v tom budou rozdily, ze)

Pro Win jsem našel něco podobného:

#include <windows.h>
 
CHAR FileName[MAX_PATH];
 
 
// pick a program file
INT ChooseProgram(PCHAR FileName)
  { OPENFILENAME  ofn;       
    memset(&ofn,0,sizeof(ofn));
    ofn.lStructSize     = sizeof(ofn);
    ofn.hwndOwner       = NULL;
    ofn.hInstance       = gInst;
    ofn.lpstrFilter     = L"Text Files\0*.txt\0\0";   
    ofn.lpstrFile       = cmdl;
    ofn.nMaxFile        = MAX_PATH;
    ofn.lpstrTitle      = L"Please Select A File To Open";
    ofn.Flags           = OFN_NONETWORKBUTTON |
                          OFN_FILEMUSTEXIST |
                          OFN_HIDEREADONLY;
    if (!GetOpenFileName(&ofn))
      return(0);
   return 1; }

ale samozřejmě pod linuxem mi to nejde zkompilovat, nebot neznam OPENFILENAME.

nepouzivam zadne Qt ani jine graficke rozhrani. Pouze poznamkovy blok a kompilator.

Open File Dialog se mi hodi jen aby uživatel jednoduše zadal vstupni soubor, a nemusel vsechny soubory prejmenovavat na nejaky univerzalni nazev.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.174.–
Je beznadějné udělat blbuvzdorný program, protože blbci jsou geniální.
vitamin+8
Grafoman
27. 11. 2012   #2
-
0
-

Ked nepouzivas ziadne graficke rozhranie nebudes mat ani ten dialog v grafike :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
xJakubS0
Newbie
27. 11. 2012   #3
-
0
-

opravdu není žádná možnost, že třeba ve winech existuje nějaká univerzální knihovna, která když je zavolána, vychrlí dialog? hm... notak, potěště mě někdo trochu :-) něco musí existovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.174.–
Je beznadějné udělat blbuvzdorný program, protože blbci jsou geniální.
vitamin+8
Grafoman
27. 11. 2012   #4
-
0
-

Win ma graficke prostredie integrovane do systemu, linux ho nema, takze nemoze mat univerzalnu funkciu na vyvolanie grafickeho okna.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
xJakubS0
Newbie
27. 11. 2012   #5
-
0
-

dobře, program stejně bude běžet jen na winech. řekněme, že program dodělám do funkční podoby a pak prevedu do winu, kde dodelam koncovou kompilaci pres codeblock nebo tak. tam uz by mi kompilator mohl porozumet.

(pardon ze nepisu presne pojmy, ale programuju cely den a mam toho plne kecky)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.174.–
Je beznadějné udělat blbuvzdorný program, protože blbci jsou geniální.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý